maritbet girişmaritbet
KONUT-SEN, bina görevlilerini bilinçlendirme semineri düzenledi

KONUT-SEN, bina görevlilerini bilinçlendirme semineri düzenledi

KONUT-SEN tarafından Ertan Gösteri Merkezi'nde bina görevlilerini bilinçlendirmek amacıyla seminer düzenlendi.

Konut Görevlileri Sendikası (KONUT-SEN) Genel Başkanı Uğur Gözel, Konut Kapıcıları Yönetmeliği'ne göre çalıştıklarını, ancak iş tanımlarında olmayan işleri yapmak durumunda kaldıklarını bildirdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Gözel, hiçbir konfederasyona bağlı olmayan bağımsız bir sendika olduklarını vurgulayarak, bina görevlilerine güç ve cesaret vermek, yalnız olmadıklarını göstermek ve onları bilinçlendirmek üzere yaklaşık bir yıl önce sendikalarını kurduklarını ve şu ana kadar 300 üyeye ulaştıklarını belirtti.

Türkiye'de yaklaşık 1 milyon ve Ankara'da da 30 bin civarında bina görevlisi bulunduğunu belirten Uğur Gözel, bu görevliler arasında sigortasız çalıştırılanların da bulunduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hazırladığı "Konut Kapıcıları Yönetmeliği"ne göre çalıştıklarını ifade eden Gözel, "Ancak iş tanımımızda olmayan işleri yapmak durumunda kalıyoruz. Kaloriferci gibi kazan yakıp, bahçıvan gibi ağaç buduyoruz. Güvenlik görevlisi gibi bina ve sitelerin güvenlik işlerine bakmak zorunda bırakılıyoruz. Ama adımız ne yazık ki kapıcı. Sosyal haklarımızın bir çoğundan mahrumuz. Bazı arkadaşlarımız 20 daireye bakarken, bazıları 120 daireye hizmet ediyor ama neredeyse aynı ücretleri alıyorlar." diye konuştu.

Kentsel dönüşümün artmasıyla hızla yaygınlaşan bina görevlisi sektöründe projeler hazırlayarak faydalı etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Uğur Gözel, "Bugün düzenlediğimiz seminere ek olarak, 24 Nisan, 29 Mayıs ve eylül ayında Ankara'da, kapıcıları bilinçlendirmek ve hak ve sorumluluklarını bilen bir meslek grubu oluşturmak amacıyla eğitim ve seminerler organize edeceğiz." dedi.

Seminer kapsamında iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarınca yaklaşık 150 bina görevlisine hak ve sorumluluklarıyla ilgili bilgiler verilirken, sektörde yaşanan sorunlarla ilgili öneriler de tartışıldı. Program sonunda katılımcılara, Genel Başkan Gözel tarafından katılım belgesi verildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KONUT-SEN, bina görevlilerini bilinçlendirme semineri düzenledi
  • 10.04.2016 15:53

KONUT-SEN, bina görevlilerini bilinçlendirme semineri düzenledi

KONUT-SEN tarafından Ertan Gösteri Merkezi'nde bina görevlilerini bilinçlendirme ...