maritbet girişmaritbet
Konut alırken bu kriterler tercih sebebi!

Konut alırken bu kriterler tercih sebebi!

Ülkemizde son yıllarda trafik sorununun içinden çıkılmaz boyutlara ulaşması konut alımındaki kriterlerin de farklılaşmasına yol açtı.

Dünyanın lider gayrimenkul danışmanlık firmalarından Century 21 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, artık günümüzde insanların "başımızı sokacak bir çatı olsun başka bir şey istemeyiz" düşüncesini bir kenara bırakarak, trafik ve sosyal yaşam alanlarına yakınlık gibi kriterlere göre alım yaptığını belirterek, "Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde konut alımı yapılırken artık metro, tramvay, metrobüs, havalimanı, deniz otobüsü, vapur iskelesi, çevre yollarına yakınlık gibi kriterler aranıyor. Bununla birlikte trafik sorunundan uzak, hayatın tam merkezinde, tüm gereksinimleri eksiksiz karşılayacak yerler olmasına da dikkat ediliyor " dedi.

Ulaşım ve ihtiyaçlar alım için kriter

Büyük şehirlerde yaşanan yoğun trafiğin tüketici ihtiyaçlarına da yansıdığını ve özellikle toplu ulaşım noktalarına yakın olmanın tercih nedeni olduğunun altını çizen Uzel şunları söyledi: "Hayatın yoğun temposunda kendimize daha az vakit ayırır olduk. Özellikle ulaşım için harcanan zaman hayatımızda önemli bir kayıp oluşturuyor. Sabah işimize gidiyoruz, iş çıkışı alışveriş yapmak ya da arkadaşlarımızla vakit geçirmek için başka bir noktaya geçiyoruz ve en son evimize dönüyoruz. Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde bu noktalar arasında hareket etmek çok ciddi zaman kaybına neden oluyor. Bu nedenle kişiler oturacakları yerin  toplu taşımaya ve temel ihtiyaçlarını karşılayacakları alışveriş noktalarına yakın olmasını istiyor."

Projeler yeni kriterlere göre şekilleniyor

Century 21 Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, konut yatırımı yapan insanların son dönemde belirli bir bilinç seviyesine ulaştığını ifade ederek, inşaat firmalarının da konutları yatırımcı tercihlerine göre şekillendirdiğini kaydetti. Uzel şöyle devam etti: "Yatırımcılar son yıllarda daha bilinçli ve ev almanın 'bir yaşam almak' anlamına geldiğini biliyorlar. Trafik sorunuyla karşılaşmamak için çalıştıkları işyerinin mümkünse evlerine yürüme mesafesinde olmasını tercih ediyorlar. Konut projelerinin içinde spor salonu, kuaför, market gibi sosyal ihtiyaçların karşılandığı yerlerin bulunması ve insanların bu noktalara tek bir asansörle ulaşabilmeleri de konut alımında tercih nedenleri arasında bulunuyor. Durum böyle olunca inşaat firmaları da son yıllarda projelerini bu gereksinimleri göz önünde bulundurarak ve tüketicinin beklentisini karşılayacak lokasyonlara yapmaya özen gösteriyorlar." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut alımında banka kredisi ve senet ile ödemeler arttı
  • 17.05.2022 11:07

Konut alımında banka kredisi ve senet ile ödemeler arttı

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2022 sonuçları açıklandı. Endekse ...

Suudiler konut alımında İstanbul’u tercih ediyor
  • 10.07.2017 10:32

Suudiler konut alımında İstanbul’u tercih ediyor

Suudi Arabistan vatandaşları, mayıs ayında Türkiye’den 285 konut satın alarak ya ...

Ramazan’da ‘Birevim’ ile faizsiz ev sahibi olma fırsatı
  • 08.06.2017 14:07

Ramazan’da ‘Birevim’ ile faizsiz ev sahibi olma fırsatı

Ramazanın bereketini kampanyasına yansıtan Birevim, çalışma bedelinde net yüzde ...

'Konut satışlarında yukarı seyreden bir ivme var'
  • 25.04.2017 10:25

'Konut satışlarında yukarı seyreden bir ivme var'

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, TÜİK verilerini değerlendirerek "Ocak ...

Konut alımında inovatif yöntem!
  • 21.03.2017 09:31

Konut alımında inovatif yöntem!

Bugünlerde Türkiye’de gayrimenkul sektörünün geleceğini tasarlamak için birbirin ...

Konut alım-satımı yaptıktan sonra vergi sürpriziyle karşılaşmayın
  • 18.02.2017 10:32

Konut alım-satımı yaptıktan sonra vergi sürpriziyle karşılaşmayın

İleride vergi sürprizi ile karşı karşıya kalmak istemeyenler alım satım işinde ç ...