maritbet girişmaritbet
Konak Tramvayı için çalışmalar başladı

Konak Tramvayı için çalışmalar başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 390 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği ve 22 Kilometreyi bulan tramvay projelerinde sıra Konak'a geldi.

Nisan ayında Karşıyaka'da ilk kazmayı vuran ve çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için de gün sayıyor. 

Garaj oluyor 

Güzergâh üzerinde altyapı deplasesi için çalışmalar sürerken, Halkapınar'daki şantiyede ise inşaat faaliyetleri başladı, egepostasi.com'dan Erman Şentürk'ün haberine göre, geçen aylarda Karşıyaka Tramvayı için startı veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, raylı sisteme entegre olacak modern tramvay projesinde rotayı Konak'a çevirdi. 

12,6 kilometre uzunluğunda 19 duraklı Konak Tramvayı ile 9.,7 kilometre uzunluğundaki 15 duraklı Karşıyaka tramvay hattının yapımı ile bu iki hatta çalışacak toplam 38 araç ve yedek parçalanılın temini işini üstlenen yüklenici firma Halkapınar'daki eski garaj alanında kurduğu şantiyede inşaat çalışmalarına başladı. Üçkuyular'daki semt garajının yanındaki eski şantiyede ön çalışmalara başlayan yüklenici firma, Halkapınar'da da ESHOT Garajı'nın yanında çalışmalara başladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konak Tramvayı için çalışmalar başladı
  • 11.07.2015 12:08

Konak Tramvayı için çalışmalar başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 390 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği ve ...