maritbet girişmaritbet
"Kolesterol olmazsa kanserle savaşamazsınız"

"Kolesterol olmazsa kanserle savaşamazsınız"

Diyete karşı çıkan Dr. Halil İbrahim Erbıyık, kolesterolun da kanserle savaşta çok gerekli olduğunu söylerek herkesi şaşırttı.

ESD - “Sağlıklı Mutfaklar'' sloganıyla yola çıkan KO-MEK (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) doğru beslenme konusunda farkındalık yaratabilmek için birbirinden değerli, konularında uzman konuşmacıları ağırlıyor. Başiskele İlçe Sergi açılışında konuşan Dr. Halil İbrahim Erbıyık, yapılan diyetlerin çok gereksiz olduğunu savunarak, doğru bilinen yanlışları anlattı.

İnsanların eskiden uzun yaşadığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Dr. Halil İbrahim Erbıyık, ”Yuşa(a.s)'ın kabrini ziyaret edenler bilir. Yuşa(a.s)'ın hem kendi uzun, hem de ömrü uzundur. İbrahim(a.s), oğlu İsmail(a.s) doğduğunda 165 yaşında idi. Şimdilerde ise insanlar 37-38 yaşlarında by-pass ameliyatı oluyorlar. Biz aslında dedelerimiz gibi bin yıl yaşayabiliriz” şeklinde konuştu.

Sağlıklı yaşamak için “Elma yiyin”

Konuşmasına devam eden Dr. Erbıyık, ”Bana soruyorlar elmalardan kırmızı mı, sarı mı yoksa yeşil olanı mı yiyelim. Ya da hangi vakit yiyelim. Elmayı yiyin de nasıl, hangi vakitte yerseniz yiyin. Elmanın vitamini daha çok kabuğundadır. Ama kabuğunu soysanız da vitaminsiz kalmazsınız” dedi.

“KOLESTEROL ÇOK FAYDALIDIR”

Oldukça keyifli geçen ve sergi açılışına gelen misafirlerin alkış yağmuruna tuttuğu Dr. Halil İbrahim Erbıyık, konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘'Psikolojide öğrenilmiş çaresizlik ve şaşkınlık diye bir şey var. Biri bir şey ortaya atıyor. Mesela HDL, LDL kolesterolleri. Biri hayırlı diğeri lanetli kolesterol olarak adlandırılıyor. Yok öyle bir şey. Kolesterol o kadar muhteşemdir ki o olmadan kanserle savaşamazsınız. Yumurtadaki kolesterol de vücudumuz için çok faydalıdır.''

“VÜCUDUMUZ MUHTEŞEM BİR TASARIMDIR”

‘'Her nefeste iki kez şükretmeliyiz biri alabildiğimiz için diğeri verebildiğimiz için'' diyerek konuşmasına devam eden Dr. Erbıyık, ”Sahip olduğumuz en önemli şey ne araba, ne ev, ne de cüzdanımızdır. En önemli şey nefes alabilmemizdir” ifadesini kullandı. Dr. Halil İbrahim Erbıyık diyetin insan organizmasına karşı olduğunu da söyledi ve “Vücudumuz muhteşem bir tasarımdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Kolesterol olmazsa kanserle savaşamazsınız"
  • 07.05.2015 16:43

"Kolesterol olmazsa kanserle savaşamazsınız"

Diyete karşı çıkan Dr. Halil İbrahim Erbıyık, kolesterolun da kanserle savaşta ç ...