maritbet girişmaritbet
Klima alacaklar! Bu önerileri dikkate alın!

Klima alacaklar! Bu önerileri dikkate alın!

Yazın en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde ferahlamanın en iyi yolu klima... Peki klima alırken nelere dikkat edeceğimizi biliyor muyuz?

Yazın bunaltıcı sıcaklarını hissettiğimiz şu günlerde ferahlık hissini en iyi klimalar veriyor. Yeni bir klima almayı düşünüyorsanız, nelere dikkat edilmesi gerektiğini de bilmeniz gerekiyor.

Emlaktasondakika.com olarak klima satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için araştırdık.

Firmayı araştırın

Serinlemek için yola satın alacağınız klima markasını araştırmakla başlayın. Satın aldıktan sonra da rahat etmeniz için firmanın satış öncesi ve sonrası hizmetlerini iyi bilmeli, herhangi bir sorunla karşılaşıldığında geniş servis ağı olduğundan emin olunmalı.

Klimanın yerini tespit ettirin

İdeal bir serinleme sistemi kurulması için klimanın konulacağı yeri iyi tespit etmeli. Bunun için de yetkili servislerin bilgisine başvurun.

Mekanınıza uygun olan klimayı seçin

Mekanınızın ihtiyacından daha büyük kapasiteli bir klima seçerseniz, alan hemen soğuyacak ve aşırı sese sebep olacak. Büyük mekanlar için salon tipi klimanın, küçük mekanlar için de split tipi klimanın tercih edilmesi önerilir.

Gereksiz enerji tüketimine dikkat!

Yüksek enerji verime sahip ve A enerji sınıfı klimalar kullanılması enerji tüketimini düşürmek için tercih edilmeli. Enerji verim oranı ne kadar yüksek olursa klima o kadar verimli çalışır.

Inventer teknolojisi

Isıtma konusunda iyi bir klima için, inventer teknolojisine sahip klimaları tercih edin. Hem soğutmada hem ısıtmada oldukça verimli olan inventer teknolojisine sahip klimalar ile -15 derecede bile verimli ısıtma sağlanılabilir.

Sessiz klima için yine inventer

Sakin, konforlu, sessiz bir ortam için, düşük sesli çalışan inventer teknolojili klimaları tercih edebilirsiniz.

Peki inventer klima nedir?

Inverter, İngilizce bir kelime olup ‘çevirici' anlamındadır. Burada çevirilen elektrik akımının şeklidir. Inventer klima kompresörleri rolentide iken dalgalı şebeke akımı ile değil doğru akım motorlarıyla çalışırlar. Klimanın ısıtma-soğutma yapmadığı zamanlarda enerji tasarrufu ve güç istikrarı bu şekilde sağlanır.

Hava temizleme özelliği

Sağlıklı bir ortamda serinlemek isteyenler, Neo Plasma özelliği bulunan ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu özellik ile klima ısıtma-soğutma işlevi dışında, havayı da temizliyor.

Çevre dostu klima için...

Çevreye zarar vermeyecek bir klimaysa aradığınız, çevre dostu R 410 A gazı kullanılan klimaları tercih edebilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THY, Avrupa’da en çok uçan ikinci havayolu oldu!
  • 16.07.2020 16:27

THY, Avrupa’da en çok uçan ikinci havayolu oldu!

Türk Hava Yolları, 568 uçuşla Avrupa'nın en fazla uçuş yapan ikinci havayolu şir ...

Klima alacaklar! Bu önerileri dikkate alın!
  • 21.07.2015 14:51

Klima alacaklar! Bu önerileri dikkate alın!

Yazın en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde ferahlamanın en iyi yolu klima. ...