maritbet girişmaritbet
Kleopatra Plajı kurtçuklardan arındırıldı!

Kleopatra Plajı kurtçuklardan arındırıldı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kleopatra Plajı’nda denize dökülen yağmur drenaj kanalına karışan kurtçuklar temizlendi.

Geçtiğimiz günlerde haberlere yansıyan kurtçuk olayı hakkında gazetecilere bir açıklamada bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) bu konu ile 15 gün öncesinden ilgilenmeye başlamıştı. Bu kanalda ise şehrin yukarı bölümlerinden gelen bazı atıklar tespit ettik. Bazı işletmelerin bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde hatta verilen bazı atıklar bu bölgede birikme yapıyor ve bu birikmeden dolayı istenmeyen olaylar yaşanabiliyor” dedi.

Plaj kurtçuk kaynıyordu!

Drenaj hattının kurtlardan arındırıldığını ifade eden Güney, “Yağmur suları ve bazı atık suların orada çoğalmasından dolayı kokunun meydana geldiği konusunda bir şikayet almıştık. Şikayetin ardından kameralarla tüm hatta müdahale ettik. Atık dökülen yerleri tespit ettik. Kimyager arkadaşlarımızda bölgede yaptıkları kontrolde suyun berrak bir şekilde denize gittiğini gördük. Artık Alanya'daki drenaj kanalları rutin olarak kontrol ediliyor ve herhangi bir değişiklikte anında sorun gideriliyor" diye konuştu.

Suda koku ve kurtçuklardan dolayı kendilerinin şikayet aldığını belirten Alanya Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu ise ”Bize de aynı şikayetler geldi ve bizler de gereken yerlere acilen temizlenmesi yönünde başvurularımızı yaptık. Bu tip durumlar turizmimize büyük zararlar verebilir. Bizim kazancımız bir mal ticaretiyle değil ilçenin turizmiyle sağlanıyor. Alanya turizminin vazgeçilmezi ise sahillerimizdir. Bizim ekmeğimiz deniz ve sahilimizdir. Konunun çözüme kavuşturulması bizleri sevindirdi” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kleopatra Plajı kurtçuklardan arındırıldı!
  • 11.06.2015 14:59

Kleopatra Plajı kurtçuklardan arındırıldı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kleopatra Plajı’nda denize dök ...

Alanya'daki Kleopatra Plajı kurtçuk kaynıyor
  • 05.06.2015 16:55

Alanya'daki Kleopatra Plajı kurtçuk kaynıyor

Dünyaca ünlü mavi bayraklı Kleopatra Plajı’nda denize foseptik suyunun karışması ...