maritbet girişmaritbet
Kıyı Emniyeti Beylerbeyi'ndeki o binayı istedi

Kıyı Emniyeti Beylerbeyi'ndeki o binayı istedi

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Beylerbeyi’ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı talep etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'ndaki deniz kazaları ve başta tarihi eserler olmak üzere kıyılarda meydana gelen yangınlara anında müdahale edebilmek amacıyla Beylerbeyi'ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı talep etti. 

Sayıştay tarafından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı raporunda, genel müdürlükten “yaşanabilecek deniz kazalarına ve kıyı yangınlarına daha kısa sürede müdahale edebilmesi için hassas çevresel ve ekolojik özellikler ile değerli tarihi ve kültürel özelliklere sahip Boğaz'ın kritik bölgelerinde ve köprü ayaklarının bulunduğu mahallerde römorkörlerin yanaşabileceği ve çevre ekipmanlarının konuşlandırılabileceği ilave yer tahsisi yapılması konusunda çaba ve girişimlerin sürdürülmesi” talep edildi. 

Bu talep üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adına, geçtiğimiz günlerde TBMM KİT Komisyonu'na bilgi veren Genel Müdür Vekili Olcay Özgürce, “Kuruluşumuzca ihtiyaç duyulan iskeleler, bakanlığımızın Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüzle birlikte organize ediliyor. Bildiğiniz gibi bu üçüncü köprü inşası yapıldı, üçüncü köprünün alt ayak kısmında bir yer tahsis edilecek bize. Orada bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Mendirek yapılacak, orada bir yer tahsisi yapılacak. Beylerbeyi'ndeki eski astsubay okulunun alınması hususunda, bir yer temini konusunda çabalarımız var, orası da gerçekleşirse, boğazda bir sıkıntımız kalmayacak” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz