maritbet girişmaritbet
Kirasını ödemeyen kiracıya icra takibi yapılır!

Kirasını ödemeyen kiracıya icra takibi yapılır!

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki yazısnda kiracısından kirasını alamayan ev sahiplerinin kiracıya icra takibi başlatabileceklerini ifade ediyor

Evimi kiraya verdim, önceleri kira ödeniyordu ama beş aydır ödenmiyor. Avukat tutacak gücüm yok. Bunun için şunları öğrenmek istiyorum. İşimi kendim takip edebilir miyim? Avukat tutacak olursam onun parasını karşı taraf öder mi? 7/30 diye bir şey varmış bunu ilgili mahkemeye ben verebilir miyim? • N.E.

 
Kiracınız beş aydır kira ödemiyorsa bu soruları sormakta beş ay geciktiniz. Daha fazla gecikmeyin diye ben de kısa zamanda yanıt veriyorum. Kiracı kirasını ödemezse aleyhine icra takibi yapılabilir. Size bahsedilen 7/30 dedikleri şey kiracıya gönderilen 30 günlük ödeme emridir. Bu bir icra takibi yoludur. Bununla ilk defa mahkemeye başvurulmaz önce icraya başvurulur. İcra müdürlüğü kiracıya borcunu 30 gün içinde ödemesini, ödemediği takdirde tahliye edileceği uyansını yapar. Kiracı 30 günde kirasını ödemezse o zaman mahkemeye başvurulup tahliyesi istenilir. Size gösterilen yol doğrudur. Ancak bu yola benzer bir yol noterden ihtarname gönderilerek de yapılabilir. Uygulayabilirseniz bu işlerden hiçbiri için avukatla işbirliği yapma mecburiyeti yoktur. Ancak biraz teknik bir iş olduğundan benim önerim bir meslektaşımla çalışmanız. Bu halde karşı tarafın ödeyeceği vekalet ücreti yeter mi? Hayır yetmez. Meslektaşlarım karşı tarafın ödeyeceği ücreti alır ama bu küçük bir rakamdır, bir de sizden ilave ücret ister. Hatta biraz daha ileri gideyim. Karşı taraftan alınacak ücret birilerinin gözüne batmış olacak ki, bu ücreti dahi avukatın değil müvekkilinin hakettiğini kabul ile onu dahi elinden almaya bakıyorlar. Siz bir iki meslektaşımla görüşün elverişli şartlar öne sürülebilir. Gecikme halinde zararınız daha büyüktür.
 
Tamer Heper/Posta

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erol Özmandıracı hakkında savcılık kararını verdi
  • 09.12.2020 10:36

Erol Özmandıracı hakkında savcılık kararını verdi

Naz Elmas’ın eşi Erol Özmandıracı'nın eski sevgilisiyle davasında yeni gelişme. ...

Ceyda Düvenci, Bodrum'a taşındı!
  • 23.09.2020 09:19

Ceyda Düvenci, Bodrum'a taşındı!

Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci, eşi Bülent Şakrak'ın işleri nedeniyle Bodrum'a taşınd ...

Yerli otomobilin fabrikası için yol çalışmaları başladı
  • 14.07.2020 09:45

Yerli otomobilin fabrikası için yol çalışmaları başladı

Türkiye'nin yerli otomobilinin fabrikasının temel atma töreni öncesi hummalı çal ...

Melisa Sözen'den Evrensel Filmcilik'e icra takibi!
  • 19.01.2019 10:07

Melisa Sözen'den Evrensel Filmcilik'e icra takibi!

Melisa Sözen, “Babamın Günahları” dizisinden hak ettiği oyunculuk ücretini alama ...