maritbet girişmaritbet
‘Kirası ve yeri iyi olan maça devam ediyor’

‘Kirası ve yeri iyi olan maça devam ediyor’

AVM’ler Grubu Koordinatörü ve ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç: Bu yıl birçok AVM’de ciddi düşüş oldu. Ama biz yüzde 10 büyüdük.

ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park alışveriş merkezlerinde yılda 30 milyon kişi ağırlayan Artaş, yeni konut ve alışveriş merkezi (AVM) projeleri üzerinde çalışıyor. Vadi İstanbul, Avrupa Konutları Kale ve Avrupa Konutları Ataköy projeleri yürüyen şirketin yeni projeleri Avrupa Konutları Atakent 4 ve Avrupa Konutları Başakşehir olacak.

YENİ BİR AVM DAHA GELİYOR

Artaş AVM'ler Grubu Koordinatörü ve ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç Vadi İstanbul projesinde lüks markaların karmalanacağı bir alışveriş merkezi planlandığını söyledi. Alışveriş merkezinin Eylül 2016'da açılmasının planlandığını kaydeden Erkoç, “Bu alışveriş merkezi üst sınıf bir alışveriş merkezi olacak. 100 bin metrekare kiralanabilir alanıyla en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak hizmet verecek. Bu projede ayrıca bir de otel yer alıyor” dedi.

Sektörde uygun lokasyona sahip ve uygun kitleye hitap eden alışveriş merkezlerinin iş yaptığını anlatan Muhsin Erkoç, ArenaPark'taki gelişmelerden memnun olduklarını vurguladı. Bu yılı 10 milyon ziyaretçiyle tamamlayacaklarını, kapı girişinde yüzde 9.5, markaların cirolarında yüzde 17 artış olduğunu dile getiren Erkoç, sözlerine şöyle devam etti:

CİROLAR YÜZDE 17 ARTTI

“ArenaPark ve ArmoniPark, bulundukları çevreye hitap ettikleri için şartlar olumsuz olsa bile müşterilerini kaybetmiyor. Gelişmeler kötü bile olsa işler düşmüyor. Örneğin iki seçim ve terör olayları yüzünden birçok alışveriş merkezinde ciddi düşüşler oldu, işler durdu, Araplar bile gelmedi. Ama biz o dönemi kötü geçirmedik. Eskiden alışveriş merkezlerinin yönetimi önemliydi. Şimdi kiraları uygun, lokasyonu iyi olan ve yatırımcının destek olduğu alışveriş merkezleri maça devam ediyor.”

 ZOR GEÇEN YILDA YÜZDE 10 BÜYÜDÜ

Muhsin Erkoç, ArenaPark'ı yeni markalarla güçlendirdiklerini söyledi. 3 yeni markaya daha ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını anlatan Erkoç, sözlerine şöyle devam etti:  “2011 yılında faaliyete geçen ArenaPark'ın 40 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunuyor. 27 farklı kategoride 100 mağazanın yer aldığı ArenaPark'ta her gelir grubundan ve her yaştan tüketiciye hitap eden markalar var. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için alışveriş merkezimizdeki markalara 3 tane daha ekleyeceğiz. Türkiye'de yeni bir yapılanmayla büyüyen Praktiker, alışveriş merkezimizde 377 metrekarelik bir mağaza açacak. Pizzacı Papa Jones ve Kahve Tiryakisi diğer yeni markalarımız olacak. Bu yılı 10 milyon ziyaretçi ve yüzde 10 büyümeyle kapatacağız. İki seçim, terör olayları ve belirsizlik gibi etkenlerin olduğu bir yıl için yüzde 10 büyüme gayet iyi bir sonuç diye düşünüyoruz.”

(Vatan)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş, Çelik Halat'ı aldı! Sanayiye giriyor!
  • 13.10.2022 10:44

Artaş, Çelik Halat'ı aldı! Sanayiye giriyor!

Doğan Holding’in sahibi olduğu 60 yıllık köklü firmalardan Çelik Halat Tel Sanay ...

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!
  • 13.04.2022 17:55

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!

Artaş-Mesa-Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 projes ...

Tema İstanbul 2'nin 2 ayda yüzde 50'si satıldı!
  • 21.02.2022 13:07

Tema İstanbul 2'nin 2 ayda yüzde 50'si satıldı!

Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarının oluşturduğu, Mesa, Artaş, Kantur& ...

Tema İstanbul 2 reklam filmi yayında!
  • 16.12.2021 17:38

Tema İstanbul 2 reklam filmi yayında!

Mesa, Artaş, Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 proj ...