maritbet girişmaritbet
Kira kadar aidat ödemeyin!

Kira kadar aidat ödemeyin!

İzmir'de konut piyasası hızla gelişirken, sosyal donatılar için aidatlar da giderek yükseliyor...

Bugünlerde  ev alma planları yapanlar önce fiyat ve kredi oranına bakıyor. Ama olay sadece bununla sınırlı değil. Bunun bir de aidat boyutu var. Özellikle markalı konut projelerinde ‘kapalı spor salonu, açık-kapalı yüzme havuzu, güvenlik ve geniş sosyal donatı' diye başlayan onlarca detayın ucu hep aidata dokunuyor. Gayrimenkul sektöründe yaptığı araştırmalarla bilenen REIDIN de ‘Konut Projeleri Aidat Değerleri' araştırmasıyla markalı konut projelerini inceleyerek İzmir'in rakamlarını ortaya çıkardı.

İzmir'in lideri Bornova

REIDIN'in analizinde İzmir'de markalı konut projelerinin metrekare bazında ortalama aidatı 2.51 lira. Kentte en yüksek aidat metrekare başına 5.25 TL iken en düşük ise 0.80 TL olarak hesaplandı. İzmir'de metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 2.33 TL ile Bornova'da iken, en düşük aidat da 1.61 lira ile Menemen'de bulunuyor. Araştırmaya göre 100 metrekarelik bir evin en yüksek aidatının 525, en düşüğünün ise 80 lira olduğu İzmir'de sektör temsilcileri ev alırken ya da kiralarken aidat bedelini önceden sorması konusunda tüketiciyi uyarıyor. Daha sonra ‘kira kadar aidatla' karşılaşmamak adına bu uyarıya kulak vermekte fayda var.

ÖNEMLİ OLAN İŞLETMEK

Aidat konusunun kendileri için ayrı bir önem taşıdığını söyleyen Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, “Sosyal donatıyı yapmak artık zor bir iş değil. Gerekli donatıyı yapıp bunu da konut fiyatınıza yansıtıp satabiliyorsanız tamam. Burada önemli olan bu sosyal donatıyı sağlıklı bir şekilde işletmek. Birçok sosyal donatı yapılıyor, sonra da bu aidatlara ciddi oranda yansıyor. Onun için bu konuya ekstra hassasiyet gösteriyoruz, aidatların yükselmemesi adına çalışıyoruz. Projelerimizde de ortalama metrekare fiyatları 2 lira. Bir stratejimiz de bir süre kendi profesyonel yönetim şirketimiz işin başında oluyor” görüşünü paylaştı.

BUNU YAPAN DA VAR

DRC Grup kurucu ortaklarından Onur Durmuş, geçen yıl Bornova'da yapımına başladıkları Coordinat Bornova'nın Türkiye'nin aidatsız ilk ve tek sitesi unvanına sahip olduğunu savunarak, “Bunu projede yer alan 2 bin 350 metrekare ticari alandan elde edeceğimiz gelirle daire sahiplerinin aidat ödememesini sağlayacağız. 1+0, 1+1 ve 2+1'lerden oluşan toplam 500 konutun yer aldığı projeyi Mart 2018'de teslim etmeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.

BELİRLEYİCİ DONANIM

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkan Aryom Koru'yu hayata geçiren Aryom A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, “24 ay sonra teslim etmeyi planladığımız projemizde son derece zengin konut donanımı ve sosyal donatılar olmasına rağmen şu anki birim fiyatlar baz alındığında aidatlarımızın metrekare fiyatı 3.5 ile 4 TL arasında olmasını öngörülüyor” dedi.

TÜM İMKANLARIN BEDELİ

MOPSAN İnşaat A.Ş.'nin yaptığı ve yakın zamanda yaşamın başladığı Karşıyaka 360'ın proje koordinatörü Cemil Gülşen de, “Toplam alanın yüzde 71.85'inin sosyal tesis ve yeşil alan olan projemizde 174 daire yer alıyor. Zengin bir yönetim hizmeti sunuyoruz. Tüm bu imkan ve hizmetler için de site sakinleri aylık 290 TL aidat ödüyor” diye konuştu.

İLÇE İLÇE FİYATLAR

Bölge TL/metrekare
Bornova 2.33
Karşıyaka 2.18
Narlıdere 1.88
Karabağlar 1.64
Menemen 1.61

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 08.02.2018 16:15

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!

DAP Yapı'nın İzmir'de hayata geçireceği konut projesinin tanıtım filmi emlaktaso ...

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!
  • 26.11.2020 09:52

İzmir'e deprem sonrasında 3 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de deprem sonrası rezerv alan üzer ...

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''
  • 16.11.2020 17:38

İMKON ''İzmir kentsel dönüşümünde gecikme olmamalı''

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşümde herhangi bir gecikme olma ...

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor
  • 29.07.2020 11:41

İzmir’e göç artıyor, konut fiyatları yükseliyor

Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi ve 3. büyük şehri olan İzmir, gelişmiş, ayn ...

"Mega projeler bittiğinde İzmir bir dünya şehri olur"
  • 17.01.2019 09:29

"Mega projeler bittiğinde İzmir bir dünya şehri olur"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Habertürk TV'de ...

"İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor"
  • 13.01.2019 11:27

"İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor"

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CNN Türk’te ...