maritbet girişmaritbet
Kedi öldürmenin cezası 3 yıl

Kedi öldürmenin cezası 3 yıl

Eskişehir’de, bir kediyi yaralayarak telef eden ve görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşan öğrenci, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adliye çıkışında gazetecilere Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına açıklamalarda bulunan Avukat Buket Ünlü Hatip, Eskişehir Hayvan Hakları Komisyonu olarak ilk günden beri yakinen takipçisi oldukları 'İletki Kedi' davasında nihai kararın mahkemece verildiğini söyledi.

“Katledilmesi neredeyse saniye saniye kaydedilen ve internet ortamında paylaşılan kedinin faili hakkında 3 yıl hapis cezası verilmiştir” diyen Buket Ünlü Hatip, “Sanık, yargılama sürecinde vermiş olduğu ifadesinde, pişman olduğunu ve kendisine bir zarar bildirilmesi durumunda bu zararı ödemek istediğini belirtmiştir. Sanık tarafından verilen bu ifade samimiyetten yoksun olup, tümüyle ceza almaktan kurtulmaya yöneliktir. Kendisine sahipleri tarafından güvenilerek emanet edilen ve sadece onu koruyup, gözetilmesi istenen bir canlının öldürülmesi en başta onu emanet eden sahipleri olmak üzere hepimizi üzüntüye boğmuştur. Bu durum bize güven kavramının önemini bir kez daha hatırlatmıştır” ifadelerini kullandı.

"3 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ VE HİÇBİR ERTELEME UYGULANMAMIŞTIR”

Avukat Hatip, sanığın aldığı cezaya hiçbir erteleme uygulanmadığını da hatırlatarak, “İletki'nin davası, bugüne kadar katledilmiş, eziyete uğramış, değersiz görüldükleri için çoğu zaman kasıtlı olarak hakları ihlal edilmiş ve savunulamamış birçok hayvan ve pek tabi bizler gibi hayatını onları korumaya adamış hayvan korumacılar için hukuk mücadelesine konu olması nedeniyle hukukumuzun önemli davalarından birisi olmuştur. Sanık Can Aksoy, belirttiğimiz gibi 3 yıl hapis cezası almış ve hiçbir erteleme uygulanmamıştır” dedi.

“TÜRKİYE'DE İLK KEZ BİR HAYVANA ZARAR VEREN İNSAN HAPİS CEZASI ALDI”

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt ise davanın bugün sonuçlandığını belirterek, Türkiye'de ilk kez bir hayvana zarar veren insanın hapis cezası aldığına dikkat çekti.

“Bu, hem hakimin çok duyarlı olması hem avukatlarımızın çabası hem de hayvan korumacıların dik duruşları sayesinde olmuştur” ifadelerini kullanan Kurt, şöyle konuştu:
“Bu inşallah Türkiye'de örnek bir karar olur. Bu kararın duyulmasını istiyoruz. Çünkü insanlar artık korkmalı ve hayvana zarar verdiklerinde cezalandırılacaklarını bilmeli. Hayvanların mal olarak yargılanmasına karşıyız ama maalesef mal olarak yargılanması sonucu bu cezayı aldı. 3 yıl hapis cezası aldı, temyiz yolu açık. Temyizden dönmezse hem sabıkasına işlenmiş olacak hem de 3 yıl hapis yatacak. Bu hepimizi çok mutlu eden bir karar. Tabi ki İletki'yi geri getirmeyecek ama en azından içimize biraz su serpti.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kedi öldürmenin cezası 3 yıl
  • 06.05.2015 12:37

Kedi öldürmenin cezası 3 yıl

Eskişehir’de, bir kediyi yaralayarak telef eden ve görüntülerini sosyal medya üz ...