maritbet girişmaritbet
Kayseri'nin Kentsel Geleceği konulu toplantı düzenlendi

Kayseri'nin Kentsel Geleceği konulu toplantı düzenlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kayseri'nin Kentsel Geleceği" konulu toplantıya katıldı.

Bakan Özhaseki, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Borsası tarafından bir düğün salonunda düzenlenen "Kayseri'nin Kentsel Geleceği" konulu toplantıya katıldı. Özhaseki, burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Kayseri'yi geliştirmek için çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini, bundan sonra da kentin gelişimi için desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye'nin darbelerle muhtıralarla darbe teşebbüsleri ve son dönemde de Gezi Parkı eylemleri, 17-25 Aralık darbe girişimiyle büyümesinin ve gelişiminin engellenmeye çalışıldığını belirten Özhaseki, AK Parti hükümetlerinin halktan aldığı güçle ülkenin gelişmesine karşı olan odaklarla mücadele verdiğini kaydetti.

Türkiye'nin gelişmesine hiçbir gücün engel olamayacağını dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti: 

"Büyüyen bir Türkiye istenmiyor, güçlenen bir Türkiye istenmiyor, kalkınan bir Türkiye istenmiyor, kesinlikle bunu istemiyorlar. Yurt dışındakiler istemiyorlar ama içeridekiler de acayip yardım ediyorlar. Bizim  tarihsel geçmişimiz, ortaya koyduğumuz medeniyet değerlerimiz, bizim dinimiz, bizim tarihte üstlenmiş olduğumuz misyon doğrusu onların çok hoşuna gitmiyor. Çünkü biz ne Asya ortasında Moğolistan gibi kimseye ne zararı ne faydası olacak bir ülkeyiz ne Lüksemburg gibi hiçbir işe yaramayacak kenarda duran ülkeyiz. Ondan dolayı bu ülkenin üzerinde oyunlar asla bitmiyor." 

AK Parti'nin yaptığı hamlelerle ülkenin her alanda gelişmesini sağladığına vurgu yapan Özhaseki, "Allah'a hamdolsun 13-14 yıllık iktidarımız döneminde çok iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. Bir taraftan ekonomiyi büyüttük. Geçmişe doğru kıyaslandığı zaman gelmiş geçmiş iktidarlar içerisinde en başarılı iktidar bu iktidardır kim ne derse desin. 50 küsur yaşındayım geriye doğru 10-20 hükümet hatırlıyorum sizler de  hatırlarsınız bir kıyaslayın, elinizi vicdanınıza koyun, ekonomide neredeydik nereye geldik. Sağlıkta neredeydik nereye geldik. Ulaşımda neredeydik nereye geldik. Düşündüğümüz zaman başarılı bir iktidarımız var Allah'a hamdolsun." değerlendirmesinde bulundu.

"VESAYETÇİ YAPININ HİÇ KİMSE HAKKINDAN GELEMİYORDU"

AK Parti'nin vesayetçi yapılarla da mücadele ettiğini dile getiren Özhaseki, "Bir vesayetçi yapı vardı hiç kimsenin buna gücü yetmiyordu. Bunu rahmetlik Ecevit de biliyordu, rahmetli Özal da biliyordu, Demirel de biliyordu, rahmetli Erbakan da biliyordu ama o vesayetçi yapının hiç kimse hakkından gelemiyordu. Bu dönemde hamdolsun o da bitti. Kurumların millileşmesi dönemi de başladı." ifadesini kullandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Kayseri'nin birlik ve beraberlikle çok önemli işler başardığını belirterek bu birlik ve beraberliğin artarak sürmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının sonunda Özhaseki'ye ilgililer tarafından kilim hediye edildi.

Yorum Yaz