maritbet girişmaritbet
Karşıyaka-Konak tramvayında ilk raylar döşeniyor!

Karşıyaka-Konak tramvayında ilk raylar döşeniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ray döşeme aşamasına gelindi.

Kent içi trafiğe nefes aldırmak amacıyla hazırlanan Karşıyaka-Konak tramvay projelerinin atölye-destek bina inşaatları ile araçlarının yapım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, güzergahın alt yapı deplasmanları biten bölümlerinde ray döşeme aşamasına geldi. İlk rayların 25 Nisan Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılacağı bir törenle döşeneceği bildirildi.

Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilen 12.6 kilometre uzunluğunda 19 duraklı Konak Tramvayı ve 9.7 kilometre uzunluğundaki 15 duraklı Karşıyaka tramvayı ile bu hatlarda çalışacak toplam 38 aracın maliyeti 376.6 milyon lirayı buluyor.

İLK ADIM KARŞIYAKA'DA

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.7 kilometrelik güzergahta hizmete sunacağı tramvay hattı, gidiş-geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Karşıyaka tramvayı, Alaybey'den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi'ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı'nı takip ederek İZBAN Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu'na gelecek. Tramvay hattı ile İZBAN, vapur ve otobüslere aktarma da sağlayacak.

KONAK GÜZERGAHINDA PROJE DEĞİŞTİ

Konak tramvay hattında sivil toplum örgütlerinin taleplerini göz önüne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki yeşil dokunun korunması ve otopark kapasitesini de değerlendirerek Konak tramvay güzergahının sahilden geçen bölümünü Mithatpaşa Caddesi'ne aldı. Ayrıca Şair Eşref Bulvarı orta refüjdeki dut ağaçlarının korunması amacıyla da projede değişikliğe gidildi.

Buna göre Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi'nden başlayan güzergah, Fahrettin Altay Meydanı'ndan Sabancı Kültür Merkezi'ne kadar Mithatpaşa Caddesi boyunca devam edecek. Konak Meydanı'ndan Gazi Bulvarı'nı takip ederek Şehit Fethi Bey Caddesi'ne, bu cadde üzerinden de Cumhuriyet Meydanı'na ulaşılacak ve Şehit Nevres Caddesi'ne dönüş yapılacak. Hat cadde bitiminde Montrö Meydanı'ndan Şair Eşref Bulvarı boyunca Alsancak Gar'a bağlanacak. Alsancak Gar'dan Şehitler Caddesi boyunca devam eden güzergah, Halkapınar Köprüsü geçişiyle Halkapınar Eshot garajında sona erecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karşıyaka-Konak tramvayında ilk raylar döşeniyor!
  • 22.04.2015 17:15

Karşıyaka-Konak tramvayında ilk raylar döşeniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, önemli yatırımlarından Konak ve Karşıyaka tramv ...