maritbet girişmaritbet
Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binası açıldı

Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binası açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binasının açılışına katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Devlet ticaret yapmaz, ticareti bireyler oluşturdukları şirketler aracılığıyla yapar. Devletin burada görevi, işlevi tüccarın, sanayicinin önünü açmaktır. Ürettiğini kaliteli üretmesini sağlamak için yasal düzenlemeleri hayata geçirmek, dünyada çok keskin bir şekilde gerçekleştirilmekte olan rekabet ortamında Türk müteşebbisinin rekabet gücünü artıracak önlemler almaktır" dedi. Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binası açılışına katılan Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu belirterek, vatanın hangi tarafına gidilirse gidilsin mutlaka kendilerine sinerji verecek, coşturacak, göğüslerini kabartacak tarihi derinlik bulunduğunu söyledi. Hükümet olarak ülkenin yönetim sorumluluğunun kendilerine yüklediği günden bu yana hiçbir zaman milletin gündemiyle cumhuriyet hükümetinin gündemini birbirinden ayırmadıklarını dile getiren Yazıcı, "Hükümetin gündeminde hep milletin gündemi var, milletin sorunları var, milletin meseleleri var" diye konuştu. Ülkenin ekonomik büyüklüğü ve potansiyelinin çok önemli olduğuna değinen Yazıcı, şunları kaydetti: "Ekonominiz ne kadar büyükse o kadar güçlüsünüz. Ekonominiz sizi ne kadar destekleyecek kadar imkan üretiyorsa hem içte hem de dış politikadaki alanda o kadar güçlüsünüz demektir. İşte bunun bilinciyle hükümetimiz ekonomik alanda üreten, ürettiğini satan, pazar payını büyütmek için dünyayı dolaşan, müteşebbise tabiri caizse öncülük yapıyoruz, rehberlik yapıyoruz, lojistik destek sağlıyoruz. 

Devlet ticaret yapmaz, ticareti bireyler oluşturdukları şirketler aracılığıyla yapar. Devletin burada görevi, işlevi, tüccarın, sanayicinin önünü açmaktır. Ürettiğini kaliteli üretmesini sağlamak için yasal düzenlemeleri hayata geçirmek, dünyada çok keskin bir şekilde gerçekleştirilmekte olan rekabet ortamında Türk müteşebbisinin rekabet gücünü artıracak önlemler almaktır. Bu anlamda yeni bir ticaret kanunu çıkardık, hayata geçirdik. Türk müteşebbislerinin dünya pazarında ürettiklerini satabilmeleri için kurumsal yapılarını güçlendirmek, şirket ve sermaye yapılarını görülebilir, izlenebilir, daha şeffaf bir yapıya kavuşturmalarının hukuksal altyapısını ticaret kanunuyla oluşturduk."

"Türkiye'nin 150 yıllık sevdası Marmaray"

Ticaretin güçlenmesi, rekabet gücünün artırılması bakımından gümrük hizmetlerinin son derece önemli olduğunu anlatan Yazıcı, ülkenin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu ve dünyanın önemli bir noktasında yer aldığını kaydetti. Yazıcı, eskiden dünya ticaretinin İpekyolu güzergahı üzerinden gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Uluslararası ticarette farklı yöntemler uygulanıyor. İpekyolu güzergahı hala eski potansiyelini taşıma noktasında altyapı tesislerinin yapılmasına ihtiyaç gösterir bir durumda. Biz 2008 yılında İpekyolu güzergahına komşu ülkelerin gümrük idareleriyle yıllık toplantılar yapmaya başladık" ifadelerini kullandı.

Dünyada demiryolu taşımacılığının önem kazandığını, bu açıdan bakıldığında Kars'ın tarihi bir konumda olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Bundan kısa bir süre önce 2013 yılı içerisinde İstanbul'da tarihi bir tören gerçekleştirdik. Türkiye'nin 150 yıllık sevdası Marmaray. Boğazın altından 60 metre derinlikten raylı sistemi gerçekleştirdik ve insanımızın hizmetine sunduk, törenle hizmete açtık. İşte o tarihi anın gerçekleştirildiği bağlantılı bir güzergahı Türkiye'nin en doğusunda Kars yer alıyor. Bakü-Tiflis-Kars demiyorlu, Ankara-Kars hızlı demiryolu hattı. Bu gerçekleştiğinde inşallah 2015 yılı sonlarına doğru bitecek, bu gerçekleştiğinde dünyanın doğusuyla batısını birbirine bağlayan bir güzergahta yer alacak Kars" şeklinde konuştu.

Kars Gümrük Müdürlüğü binasının açılışını Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile gerçekleştiren Bakan Yazıcı, burada Gürcistan'a ilk ihracat işlemini gerçekleştirdi.

Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, her türlü kaçakçılıkla mücadele ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Bu ürün kaçakçılığı olabilir, uyuşturucu olabilir, insan olabilir. Onun için bakanlığımızda risk değerlendirmesi yapıyoruz. Araç kırmızı hatta düştüğü zaman tehlike var demektir. Hemen kontrol yapılır, bulguya erişilirse fiziki arama hanlarına çekilir, fiziki aramaya tabi tutulur ve herhangi bir şey bulunursa işlem yapılır, yoksa normal devam eder. 'Gümrükte bekledim' der mükellefler. Bazısı da gümrük işlemleri dolayısıyla değil, taşınan yükün diğer kurumlarla bağlantılı olması dolayısıyla belge alması gerekir, ondan ötürü bekleme olur. Onu da giderecek projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. İnşallah beklemeleri minimize edecek projelerimizdir."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat ruhsatı alınmadan maketten konut satışı yapılamayacak
  • 26.05.2014 15:33

İnşaat ruhsatı alınmadan maketten konut satışı yapılamayacak

Hayati Yazıcı, tüketicinin korunması hakkındaki kanunun getirdiği yeni düzenleme ...

Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binası açıldı
  • 15.03.2014 14:19

Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binası açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Kars Gümrük Müdürlüğü hizmet binasının aç ...

Hayati Yazıcı Rize Sağlık Kompleksi’nin temelini attı
  • 18.02.2014 10:31

Hayati Yazıcı Rize Sağlık Kompleksi’nin temelini attı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de Sağlık Kompleksi temel atma tören ...

Hayati Yazıcı’nın katılımıyla Rize’de kentsel dönüşüm çalışmaları değerlendirildi
  • 08.02.2014 16:04

Hayati Yazıcı’nın katılımıyla Rize’de kentsel dönüşüm çalışmaları değerlendirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarının d ...

2013'te 8 bin 197 inşaat şirketi kuruldu
  • 22.01.2014 14:48

2013'te 8 bin 197 inşaat şirketi kuruldu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yeni Türk Ticaret Kanunu uygulama sonuçla ...

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın temeli atıldı
  • 17.11.2013 10:30

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın temeli atıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın temelini ...