maritbet girişmaritbet
Karmod'dan Komor Adaları'na sosyal konut projesi

Karmod'dan Komor Adaları'na sosyal konut projesi

Karmod Prefabrik, Birleşmiş Milletler konut yardımı projesi için Hint Okyanusu'nda yer alan Komor Adaları’nda sosyal konutların kurulumuna başladı.

Karmod, Komor Adaları'nda Birleşmiş Milletler (BM) sosyal konut projesine başladı. Şirket açıklamasına göre Karmod Prefabrik,  Birleşmiş Milletler (BM) konut yardımı projesi için Batı Afrika'da Hint Okyanusu'nda yer alan Komor Adaları'nda sosyal konutların kurulumuna başladı. 

Yeni nesil konteyner modeliyle üretilen örnek evler BM İnsani Yerleşimleri Programı kapsamında Komor Adaları içerisinde yer alan Anjouan Adası'nda kurulum yapıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca, 90'a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Dünyada adı pek fazla duyulmamış Mozambik ve Madagaskar'a okyanus komşusu olan Komar Adaları'nda bir Türk firması olarak sosyal konut gibi anlamlı bir projeyi gerçekleştiriyor olmak gurur verici" ifadesini kullandı.

YENİ NESİL KONTEYNER MODELLERİ

Yüksek izolasyonu, kolay kurulumu ve ekonomik özelliğiyle yeni nesil konteyner modellerinin Afrika lokasyonunda sosyal konut olarak tercih edildiğini vurgulayan Özkanca, şunları kaydetti:

"Yeni nesil konteyner modelimiz metal karkası ve sandviç panel duvar çatı sistemiyle uzun ömürlü yapıda yüksek izolasyon içeriyor. Benzer üretimler uluslararası taşımacılık standartlar gereği bir ünite konteyner yapı 2,30x5,95 metre paket sistemle sevk edilerek yaklaşık 14 metrekare bir yaşam alanı sağlıyor. Karmod olarak dünyada ilk kez geliştirdiğimiz ve bu projede kullandığımız tam demonte yeni nesil sistemle yapının tüm bileşenlerini demonte üreterek 3x7 metre yani 21 metrekare ünitede konteyner yapıyı sandıklayarak uluslararası taşımacılık standartlarında taşınmasını sağladık. Yapılarımız projeye göre 3x7 metrenin yanı sıra 3x9 ve 3x12 olarak ta sevk edilebiliyor.

BM İnsani Yerleşimleri Programı kapsamında Komor Adaları içerisinde yer alan Anjouan Adası'nda örnek kurulumunu yaptığımız sosyal konutların üretimi iki adet 3x7 ünitenin birleşimiyle gerçekleştirildi. Evlerin çatı sisteminde yine demonte makaslarla beraber çatı örtüsü olarak metal kiremit kullanıldı. Her biri 42 metrekare kullanım alanına sahip sosyal konutlar ihtiyaç sahibi ailelerin ergonomik kullanımı düşünülerek tasarlandı.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karmod Prefabrik, Peru'da şantiye yapılarını tanıttı
  • 26.04.2018 10:27

Karmod Prefabrik, Peru'da şantiye yapılarını tanıttı

Karmod Prefabrik, Güney Amerika ülkelerinden Peru'da madencilik ekipmanları fuar ...

Karmod Prefabrik, Ürdün'de mültecilere okul kurdu
  • 22.04.2018 10:30

Karmod Prefabrik, Ürdün'de mültecilere okul kurdu

Karmod Prefabrik, Ürdün'de Zaatari Mülteci Kampı'na 6 binadan oluşan prefabrik o ...

Karmod Prefabrik Filistin'de hazır konut inşa etti
  • 11.04.2018 13:37

Karmod Prefabrik Filistin'de hazır konut inşa etti

Karmod tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Filistin'in Batı Şeria bölgesi ...

Karmod Prefabrik, Nijerya'da mülteci barınma kampı kurdu
  • 02.04.2018 11:55

Karmod Prefabrik, Nijerya'da mülteci barınma kampı kurdu

Karmod Prefabrik, Nijerya'da Birleşmiş Milletler (BM) için mülteci barınma kampı ...

Karmod Prefabrik 2017'de 111 heyet ağırladı
  • 03.01.2018 14:18

Karmod Prefabrik 2017'de 111 heyet ağırladı

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Karmod Prefabrik olarak 2017 yılında 48 ülkede ...

Karmod, Benin Havaalanın'na yemek üretim ofisi kurdu
  • 20.12.2017 16:35

Karmod, Benin Havaalanın'na yemek üretim ofisi kurdu

Karmod Prefabrik, Batı Afrika ülkelerinden Benin'de havaalanına yemek üretimi ge ...