maritbet girişmaritbet
Kargalar iyiliği karşılıksız bırakmıyor!

Kargalar iyiliği karşılıksız bırakmıyor!

ABD'nin Seattle eyaletinden küçük bir kız çocuğunun beslediği kargalar hediye getiriyor.

Pek çok insan ev penceresinin önüne ekmek kırıntıları bırakarak kuşları besler. Ama bu sevgi ve ilgi genelde tek taraflıdır. ABD'nin Seattle eyaletinden küçük bir kız çocuğu için ise durum farklı.

Sekiz yaşındaki Gabi Mann, evinin bahçesine gelen kargalara yem atıyor. Kargalar ise bu iyiliği için Gabi'ye getirdikleri hediyelerle teşekkür ediyor.

Gabi'nin evde en çok değer verdiği şey yemek odasının hemen yanında duran kutusu.

"Kutunun içindekilere bakabilirsiniz" diyen Gabi hemen ardından bizi uyarıyor "Ama dokunmak yok!".

Kutunun içinde bir dizi küçük obje şeffaf plastik poşetlerin içine teker teker özenle yerleştirilmiş, üzerlerine de tarihler ve saatler not edilmiş.

Poşetlerden birisinde kırık bir ampul var. Bir diğer poşette ise kahverengi cam parçaları.

Her bir obje özenle saklanıyor. Gabi tasniflenmiş bir plastik çantanın siyah fermuarını açıp "Her şeyi olabildiğince iyi durumda tutmaya çalışıyoruz" diyor ve bize en sevdiği objelerden birisini anlatmaya başlıyor.

'Beni ne kadar sevdiklerini gösteriyor'

Gabi'nin açtığı çantada küçük gümüş rengi bir top, siyah bir düğme, mavi bir ataş, sarı bir boncuk, yine mavi bir lego parçası var ve daha pek çok obje var.

Bu objeler, sekiz yaşındaki bir kızın bu kadar değer vermesi için biraz alışılmadık bir koleksiyon olsa da Gabi her birisini altından değerli buluyor. Çünkü her bir obje Gabi'ye kargalar tarafından hediye edilmiş.

İnci rengi bir kalbi kaldırıp bize gösteren Gabi koleksiyonun en değerli parçasının bu olduğunu söylüyor ve "Beni ne kadar çok sevdiklerini gösteriyor" diyor.

Gabi'nin kargalarla dostluğu 2011'de rastlantı sonucu başlamış. O zamanlar daha dört yaşındaymış ve yemeğini yerken yerlere de bolca döküyormuş.

Gabi'nin yere yemek dökme huyunu fark eden kargalar küçük kızı takibe almışlar. Kız büyüdükçe kargaların bu ilgisini ödüllendirmek istemiş ve okul dönüşünde otobüs durağından eve yürürken beselenme çantasındaki öğle yemeğinden kalanları kargalarla vermeye başlamış. Ardından küçük kardeşi de Gabi'ye eşlik etmeye başlamış.

Bir süre sonra karga her akşamüstü otobüs durağına gelip Gabi'nin yolunu gözler olmuş. Gabi de öğle yemeğinin giderek artan bir bölümünü kargalar için saklamış.

Gabi'nin annesi Lisa, kızı için hazırladığı öğle yemeklerini kargaların yemesine çok da aldırış etmiyor ve "Hayvanları sevmelerine ve paylaşımcı olmalarına seviniyorum" diyor.

Gabi ve kargalar arasında kurulan özel bağı görmeden önce kuşlara aldırış dahi etmediğini söyleyen Lisa, "Benim için de büyük bir dönüşüm oldu. Şimdi kuşlara daha farklı bir gözle bakıyorum" diye ekliyor.

BBC

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kargalar iyiliği karşılıksız bırakmıyor!
  • 28.02.2015 16:33

Kargalar iyiliği karşılıksız bırakmıyor!

ABD'nin Seattle eyaletinden küçük bir kız çocuğunun beslediği kargalar hediye ge ...