maritbet girişmaritbet
Karaman'daki stat projesinde çalışmalar başladı

Karaman'daki stat projesinde çalışmalar başladı

Karaman Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen "15 Bin Kişilik Stadyum Projesi" için projelendirme çalışmaları start aldı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve proje ekibiyle stadyumun yapılacağı alan üzerinde incelemelerde bulundu. Karaman'a yeni yapılması planlanan 15 bin kişilik stadyumla ilgili geçtiğimiz aylarda, projenin uygulanacağı belediyeye ait olan 57 bin metrekarelik arazi yapılan protokolle Gençlik Spor Bakanlığına devredilmişti. Stadyumun yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, projelendirme çalışmalarının başladığı müjdesini verdi.

"TÜRKİYE'DEKİ MODERN STADYUMLAR ARASINA GİRECEK"

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, projelendirme çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Çalışkan, "Karaman'ımız için son derece önemli bu mega proje 2016 yılının ilk çeyreğinde ihale edilecek. İhalenin sonuçlanmasının hemen ardından yeni stadyumun temelini atacağız. Karaman'da yaklaşık 80-100 milyon liralık mega bir projeyi hayata geçiriyoruz. Stadyum projesi çalışmalarının tamamlanması ile kentimiz 15 bin kişilik son derece fonksiyonel bir stadyuma kavuşacak. 57 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan stadyum içerisinde futbol sahasının yanı sıra, bireysel sporların yapılabileceği salonlar, alış-veriş konseptleri, toplantı ve seminerlerin yapılabileceği salonlar bulunacak. Türkiye'de bulunan modern stadyumlar arasına girecek bir stadyumu Karaman'a kazandıracağız. Bu yatırımla Karaman'da spora büyük katkı sağlamış olacağız" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaman'daki stat projesinde çalışmalar başladı
  • 12.11.2015 16:37

Karaman'daki stat projesinde çalışmalar başladı

Karaman Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen "15 B ...