maritbet girişmaritbet
Karaköy'ün renkli merdivenlerinde sona gelindi!

Karaköy'ün renkli merdivenlerinde sona gelindi!

Karaköy Salı Pazarı bölgesinin simgesi haline gelen renkli merdivenlerin yenilenme sürecinde sona gelindi.

İstanbul Karaköy'de Salı Pazarı bölgesinin simgesi haline gelen Gökkuşağı Merdivenleri'nde yenileme sürecinin sonuna gelindi. Temmuz ayında başlayan çalışmalar doğrultusunda özel taşın kullanıldığı merdivenler daha düzenli bir hale getirildi.

200 basamaktan oluşan merdivenleri, damadıyla tek tek boyayan Orman Mühendisi Hüseyin Çetinel, o dönemde yaptığı açıklamalarda merdivenlerin bu çalışmayla daha da güzelleşeceğini söylemişti. Çetinel, o dönemde semt sakinlerinin talebiyle yıkım işleminin gerçekleştiğini belirtmişti.

karaköydeki renkli merdivenler

Beyoğlu Belediyesi, renkli taşları özel sipariş etti...

Beyoğlu Belediyesi tarafından titizlikle yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Görünüm olarak düzenli bir tasarıma kavuşan merdivenler kullanıma açık. Çalışmayla birlikte birçok altyapıda yenileniyor.

karaköy renkli merdivenlerin son hali

Cihangir'i sahile bağlayan merdivenler, yeni tasarımıyla daha düzenli bir hal aldı...

İşte Gökkuşağı Merdivenleri'nin teknik özellikleri

Karaköy'deki Gökkşağı Merdivenleri'nin yenileme çalışmasında "andezit" ismi verilen taşla birlikte 6 farklı renkte özel seramikler kullanılıyor. Toplam uzunluğu 600 metreyi aşan basamaklarda 20 kadar sahanlık var. Bu sahanlıklar bina giriş çıkışlarını rahatlatmak ve dik merdivenleri kullananların soluklanması için tasarlandı. 

karaköydeki renkli merdivenler

Merdivenlerin tasarımında 6 farklı renk kullanıldı...

Beyoğlu Belediyesi, Gökkuşağı Merdivenleri boyunca çiçekliklere yer verecek. Bu sayede renkli, ferah ve daha yeşil bir konsepte imza atılmış olacak. Cihangir'i sahile bağlayan sokak, en geniş yerinde 5,90 metre, en dar yerinde ise 3,40 metre olarak ölçüldü. Çalışmaların tamamlanmasından sonra merdivenler, özel bir görünüme kavuşmuş olacak.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaköy'ün renkli merdivenlerinde sona gelindi!
  • 14.10.2015 11:25

Karaköy'ün renkli merdivenlerinde sona gelindi!

Karaköy Salı Pazarı bölgesinin simgesi haline gelen renkli merdivenlerin yenilen ...