maritbet girişmaritbet
Karaağaç Bağlantı Yolu'nun açılışı yapıldı

Karaağaç Bağlantı Yolu'nun açılışı yapıldı

Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü olan Karaağaç Bağlantı Yolu'nun (Meriç Köprüsü) açılışı yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü olan TEM Edirne Karaağaç Bağlantı Yolu'nun (Meriç Köprüsü) açılışına katıldı. Başbakan Yıldırım, TEM - Edirne - Karaağaç bağlantı yolu Meriç Köprüsü açılış töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım,  açılış töreninde yaptığı konuşmada, halk oylamasına değinerek, "16 Nisan'da bir seçim yapmıyoruz, bir anayasa değişimini oyluyoruz, partiler seçilmeyecek, adaylar olmayacak. Sadece gidip ülkenin geleceği için karar vereceğiz." dedi.

Yıldırım, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Edirne'nin Çanakkale ve Tekirdağ'a bölünmüş yolla bağlandığını, Kırklareli'ne de bölünmüş yol yapımının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. 

Meriç ve Ergene nehirlerinin halini herkesin bildiğini, bu nehirleri temizlemeye başladıklarını ve hayata döndürdüklerini ifade eden Yıldırım, "Bugün de bu mitingin ardından Meriç Köprüsü'nü açıyoruz. Her zaman taşkın olur, su basar ve Edirne'nin mahalleleri birbirine hasret kalırdı. Geçtiğimiz yıllarda Mehmet Müezzinoğlu Bey'le beraber temelini attık. Şimdi de açılışını birlikte yapıyoruz. İşte hizmet budur. Köprünün de yer aldığı yollarda iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bakın bu yolun devamıyla 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında Edirne Balkanlara, ecdadın yıllarca kaldığı Balkanlara açılan bir ihracat kapısı olacak." diye konuştu.

Anadolu'nun bütün zenginliklerinin Çanakkale Boğazı'ndan geçeceğini, Trakya ovalarının bereketli topraklarında yetişen ürünlerin Balkanlara, Avrupa'ya buradan gideceğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Edirne Ovası, koruma alanı olarak ilan edildi. Edirne'de yetişen çeltik, arpa, mısır ve diğer 10 tür bitki destek kapsamına alındı. Destek ödemelerini artık yılın her ayında küçük küçük parçalar halinde vermeyeceğiz. Bir ödeme ilkbaharda, bir ödeme de sonbaharda olacak. Böylece çiftçilerimiz yaza ve kışa hazırlıklı girecek. Mazotun yarısı bizden, yarısı sizden. Ayrıca, bu yıl sebze fidelerini de destek kapsamına aldık. Aldığınız fideler ve fidanların yüzde 40'ının parasını devlet ödeyecek. Edirne'ye damızlık düve üretim merkezi kuruluyor. En az 500 baş kapasiteli damızlık düve üretim merkezi kurulacak. Ahır yapımı, alet ve edevat alımına yüzde 50  bedelsiz destek verilecek. Gördüğünüz gibi hizmetler hız kesmeden devam ediyor. Enez'e ve İpsala'ya yeni hastaneler yapıyoruz. Üç yeni baraj daha yapıp bu ovaların sulama alanını genişletiyoruz. Edirne, Kırklareli, TEM otoyolu, Edirne, Karaağaç Malkara ayrımı, İpsala, Havza, Uzunköprü, Gelibolu yol çalışmaları devam ediyor."

Binali Yıldırım, Edirne'ye hızlı tren geleceğini ve Türkiye'yi Balkanlara hızlı trenle bağlayacaklarını ifade ederek, "Edirne'yi İstanbul'a hızlı trenle bağlayacağız inşallah. Hızlı trenle sadece İstanbul'a değil, Kars'a kadar gideceksiniz. Adım adım yapılıyor. Edirne, bizim Balkanlara açılan yüzümüzdür, kapımızdır. Gençlerimize, pehlivan adaylarımıza müjde. Edirne'ye bir bir spor lisesi yapmaya karar verdik, hayırlı uğurlu olsun. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı stadyumu da yeni baştan yapacağız. Yeter mi? Yetmez. Yeter ki siz isteyin. İpsala'ya, Keşan'a, Süloğlu'na, Havza'ya bu yıl doğal gaz geliyor, hayırlı uğurlu olsun." değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaağaç Bağlantı Yolu'nun açılışı yapıldı
  • 30.03.2017 16:40

Karaağaç Bağlantı Yolu'nun açılışı yapıldı

Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü olan Karaağaç Bağlantı Yolu'nun (Meriç Köpr ...