maritbet girişmaritbet
Kaplan Mustafa Paşa Vakfı’na ait bina satışta!

Kaplan Mustafa Paşa Vakfı’na ait bina satışta!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İzmir Konak'taki Kaplan Mustafa Paşa Vakfı’na ait binayı satışa çıkarttı.

18 milyon TL değer biçilen yere nitelikli iş merkezi, otel, yurt, sağlık tesisi ve eğitim fonksiyonları çerçevesinde yeni inşaat yapılabilecek.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir'in en merkez yerlerinde olan han ve kendisine ait taşınmazlar için satış kararı aldı. 2015 yılında satılmak üzere birçok yer belirlenirken en büyük satışlardan birisi Konak'ta gerçekleşecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün karşısında yer alan özel dershane ve işyerlerinin bulunduğu Ahmetağa Mahallesi'ndeki 3 bin 700 metrekare ‘han' cinsi taşınmazı satışa çıkarttı. Yapım karşılığı kiralama ihalesine çıkan Vakıflar Bölge Müdürlüğü 18 milyon 196 bin TL muhammen bedel belirledi.

Vakıflara ait taşınmazın yıkılıp, yerine iş merkezi, otel, yurt, sağlık tesisi, eğitim fonksiyonları çerçevesinde inşaat yaptırılmak üzere 35 yıl süreyle kiraya verilmesi planlanıyor.

İlk yıl (sözleşme tarihinden itibaren) aylık 110 bin TL kira alınması kararı alınırken 2. ve 3. yıllarda bir önceki yılın kira bedelinin ÜFE (oniki aylık ortalamalara göre değişim (%) oranı esas alınarak) oranında arttırılması, 4. yıl aylık 150 bin TL TL kira alınması,  4.yıldan sözleşme tarihinin sonuna kadar her yıl bir önceki yılın kira bedelinin TÜİK'in belirlediği oranında arttırılması şartı getirildi.
 
Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 28 Mayıs saat 14:00'te ihaleyi gerçekleştirecek.

MUSTAFA PAŞA KİM?

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Vakfı (Oruç Oğlu Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Vakfiyyesi) hem Osmanlı İmparatorluğu hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin en fazla taşınmaz zengini olan vakıflarının başında geliyor. Türkiye'nin birçok yerinde mal varlığı bulunan vakıf uzun yıllar yöneticiler tarafından idare edilirken daha sonra tüm haklar Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçti. Tamamen devlet tarafından yönetilen mallar ihtiyaca göre satışı ya da kiraya çıkartılıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kaplan Mustafa Paşa Vakfı’na ait bina satışta!
  • 04.05.2015 11:46

Kaplan Mustafa Paşa Vakfı’na ait bina satışta!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İzmir Konak'taki Kaplan Mustafa Paşa Vakfı’na ait bina ...