maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul, yabancı akınına uğradı!

Kanal İstanbul, yabancı akınına uğradı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'ndan 2 bin dönümlük arazi satın aldı.

Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var. Japonya'dan Kuveyt'e 20 ülkeden yatırımcı, bölgede 2 bin dönüme yakın arazi aldı. Yabancıların en fazla arazi aldığı köyler ise Arnavutköy'e bağlı Dursunköy, Çilingir, Baklalı, Boyalık, Karaburun, Yeniköy, Sazlıbosna, Hacımaşlı ve Şamlar oldu. Arnavutköy'e her gün yeni bir yatırımcı geliyor. Proje alanı içerisinde arsaların metrekare fiyatları 300-500 lira arasında değişiyor. Yabancı sermayeli şirketler son 1.5 yılda bölgede tarla vasfında bulunan çok sayıda tarım, bazıları da Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı manzaralı imarlı araziler alıyor. 

HAREKETLİLİK ARTTI 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, geçen ay Kolombiya, Küba ve Meksika'ya yaptığı ziyaret sonrası dönüşte söylediği "Kanal İstanbul'u yapacak firmanın yetkililerine, 'Bir an önce projeye başlamanız lazım. Türkiye'nin adını uluslararası platformda duyuracak en önemli proje Kanal İstanbul. Geç kalmayın acele edin' dedik" açıklamasından sonra hareketlilik daha da arttı. Havalimanı projesi ve Kanal İstanbul'un yanı sıra Karadeniz'e yapılacak marina ve yat limanları projeleri de yabancılar için çekim merkezi oldu. 

ARSA FİYATI 2 YILDA 10 KAT YÜKSELDİ

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "Arnavutköy ve çevresinde arsa fiyatları son iki yıl içinde 10 kata kadar artış gösterdi" dedi. Ka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaya ise "Almanya'dan da yatırımcılar bölgeyle ilgili bilgi alıyor. Hatta bazı yatırımcılar Türk ortaklı şirketleri aracılığıyla araziler de aldı. Bölge İstanbul'un yeni Yeşilköy ve Florya'sı, Ataköy'ü olacak" diye konuştu.

Erhan Öztürk/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...