maritbet girişmaritbet
KANAL İSTANBUL GÜZERGAHI HARİTASI NETLEŞTİ

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHI HARİTASI NETLEŞTİ

Dönemin başbakanının 'çılgın projesi' olarak lanse edilen Kanal İstanbul güzergahı haritası da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

İstanbul'da yapılması düşünülen bir suyolu projesi olan ve dönemin başbakanının 'çılgın projesi' olarak lanse edilen Kanal İstanbul güzergahı haritası da yavaş yavaş netleşmeye başladı. 

2011 yılında Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan basın toplantısıyla Kanal İstanbul güzergahı haritasına ve projenin içeriğine ilişkin detaylar verilmişti.

Kanal İstanbul güzergahı haritası neden değişti?

Kanal İstanbul güzergahı haritasından Silivri, Ortaköy, İnceğiz, Gökçeli, Çanakça, Dağyenice olarak tespit edilenbölgeden Karacaköy, Evcik Barajı'ndan Karadeniz'e bağlanan bölümde istimlak edilecek arazilerin çokluğu nedeniyle vazgeçilmişti. Kanal İstanbul güzergahı haritası sayesinde emlak fiyatları kat be kat artan bu bölgelerde, Kanal İstanbul güzergahı haritasının değişmesinden sonra yeni durumun ne olacağı bilinmiyor

Yeni Kanal İstanbul güzergahı haritası nasıl olacak?

Artık Kanal İstanbul güzergahı haritası, Küçükçekmece-Başakşehir-Arnavutköy hattında olacak. Kanal İstanbul güzergahı haritasının bu bölgelerde olmasının sebebi Kanal İstanbul güzergahı haritası aksında bulunan arazilerin yüzde 80'inin kamu arazisi olması ve Kanal İstanbul güzergahı haritasında orman arazinin bulunmaması. Böylece istimlak bedeli başta olmak üzere Kanal İstanbul güzergahı haritası sayesinde projenin maliyeti düşecek. Bölgedeki rezerv ve ticaret alanları ile diğer bölgelerin büyük çoğunluğu Kanal İstanbul güzergahı haritasının elverişli olması nedeniyle 3. Havalimanı gibi yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilebilecek.

Kanal İstanbul güzergahı haritası, geçtiği bölgeleri nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul güzergahı haritası sayesinde  150 metrelik yeni boğazdan, Küçükçekmece Gölü ile Sazlıdere Barajı arasında kalan Başakşehir ilçesinin Kayabaşı, Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe mahalleleri emlak konusunda en karlı çıkan bölgeler olacak. Kanal İstanbul güzergahı haritasının ilk halinde yer almayan bu bölgelerde yaşayan insanlar, Kanal İstanbul güzergahı haritasının değişmesi sebebiyle neredeyse birer emlak zengini haline geldiler.

Emlak fiyatları Kanal İstanbul güzergahı haritası üzerindeki bölgeleri nasıl etkileyecek?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Kanal İstanbul güzergahı haritasiyle ilgili yapılan araştırmalarda, Kanal İstanbul güzergahı haritası üzerinde olan bölgelerin parsellerinin metrekare fiyatlarının daha önceleri 30-35 TL arası olduğunu belirtti. Ancak Kanal İstanbul güzergahı haritası değiştikten sonra bölgede bulunan tarla nitelikli bölgelerin fiyatlarının metrekare bazında 200-220 TL'ye yükseldiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...