maritbet girişmaritbet
Kamulaştırma bedelini beklerken arazisi mezarlık içinde kaldı!

Kamulaştırma bedelini beklerken arazisi mezarlık içinde kaldı!

Isparta’da tapulu ticari alan içinde kalan mezarlık için mahkeme 1 milyon tl kamulaştırma bedeli biçti.

Tapu sahibi, mahkemenin uygun gördüğü 1 milyon liralık kamulaştırma bedelinin ödenmesini bekledi ancak mahkeme kararıyla belediyenin ödemesi gereken kamulaştırma bedeli ödenmeyince tapu sahibi çareyi arsasının etrafını toprakla çevirmekte buldu.

Isparta'da 1999 yılında ticari alan statüsündeki 8 parseli alarak tapusuna geçiren Nureddin Karaman'a ait 2 bin 641 metrekarelik arazi zamanla şehrin en büyük mezarlık alanlarından Asri Mezarlığın içinde kaldı. Karaman, belediyeden çözüm isteklerine yanıt alamayınca 2006 yılında hukuk mücadelesi başlattı. 2012 yılında mahkeme kararıyla özel mülkiyet alanının, istimlak edilmesine karar verildi. Isparta 2. Asliye Hukuk Mahkemesi de 2015 yılında 1 milyon 28 bin lira kamulaştırma bedelinin Karaman'a ödenmesine karar verdi. Ancak belediye mahkeme kararını yerine getirmeyince Karaman, 40 yakın mezarın bulunduğu arazisinde yeni cenazelerin defninin önlenmesi için arsa etrafını toprakla çevirmeye başladı. Karaman, kamulaştırma bedeli kendisine ödenmediği takdirde mezarları kaldırma kararı aldıracağını ya da 3-5 metre uzunluğunda duvarlar öreceğini söyledi.

MAHKEME KARARI YERİNE GETİRİLMEDİ

Karaman 1999 yılında arazinin mezarlık alanı içinde kaldığını belirterek, "O dönem de Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Günaydın'a gittim. Yalvardım yakardım beni duymadı. Günaydın'ın ikinci döneminde de söyledim. Beni kabul etmeyince ben de mahkemeye gittim. 2012'de mahkemeden karar çıktı. Burası istimlak edildi. Ben tel örgüleri çektim. Ocak 2015'te mahkeme 1 milyon 28 bin lira kamulaştırma bedelinin tarafıma 15 gün içinde ödenmesine karar verdi ama belediye ödemedi. Şimdi ben kime hangi devlet kurumuna gideceğim? Şimdi ben de arsamın etrafını duvarla çevirip yerimi kapatacağım" diye konuştu.

KULLANILAN BÖLÜM DIŞINDAKİ SAHAYA İMAR İZNİ VERİLECEK

Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada ise kamulaştırma bedelinin çok yüksek olması nedeniyle işlemden vazgeçmeyi düşünüldüğü, arazi sahibini mağdur etmemek için de arazinin kullanılan bölümünün kamulaştırma bedelinin ödenip geri kalan kısma imar izninin verileceği bildirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kamulaştırma bedelini beklerken arazisi mezarlık içinde kaldı!
  • 17.03.2015 16:19

Kamulaştırma bedelini beklerken arazisi mezarlık içinde kaldı!

Isparta’da tapulu ticari alan içinde kalan mezarlık için mahkeme 1 milyon tl kam ...