maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş, Çırpıcı Şehir Parkı'nı denetledi

Kadir Topbaş, Çırpıcı Şehir Parkı'nı denetledi

Başkan Kadir Topbaş, Çırpıcı Çayırı’nı İstanbulluların keyifle yararlanabileceği ve dünyanın örnek alacağı bir kent parkına dönüştürdüklerini açıkladı.

Üç etaptan oluşan Zeytinburnu Çarpıcı Çayırı'nın birinci etabı olan Spor Parkı Bölümü 150 bin m²  alan ile halkın hizmetine sunuluyor. 350 bin metrekarelik alanda ise ağaçlandırma ve alan çalışmaları devam ediyor. Çırpıcı Çayırı çağdaş standartlarda bir tasarımla, İstanbul genelinde “alternatif sporlar” merkezi haline getiriliyor. İstanbul'un en büyük sosyal aktivite ve spor dinlence alanı olan park halka kazandırılıyor.  Birinci etap çalışmasında; 750 yeni yetişkin ağaç dikildi ve 5 bin yeni ağaç daha dikilecek. Zeytinburnu Çırpıcı'da çalışmaların ilk etabının inşaatı tamamlanmak üzere. Kent Parkı'nı basın mensuplarına gezdiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a 500 bin metrekarelik "Çırpıcı Şehir Parkı'nı" kazandırdıklarını  belirterek, şöyle konuştu; “Şu anda Çırpıcı Çayırı'nın hemen hemen biten bölümünde birlikteyiz. Şantiye gezisini yapıp çalışmaları görelim istedik. Şu anda arkamda plan olarak gördüğünüz laleye benzer tarzda Çırpıcı Çayırı var. Biz şu anda 500 bin metrekarelik bu alanın 150 bin metrekaresini görüyoruz. Burası daha çok sportif aktivitelerin olacağı yer. İstimlak ettiğimiz yerlerle birlikte 250 bin metrekarelik alan; daha çok orman ve yeşil alan olarak düzenlenecek. Burası insanlarımızın rahatlıkla dolaşabilecekleri bir alan haline gelecek. İlk olarak burayı bitiriyoruz daha sonra diğer tarafa başlayacağız.”

“Merter, Zeytinburnu ve Güngören'in ihtiyacını karşılayacak bir camii yapacağız”

Başkan Topbaş bölgede ayrıca bir camii projesi düşündüklerini de söyledi. “Merter'in, Zeytinburnu'nun Güngören'in önemli bir ihtiyacını karşılayacak büyük bir camii projesini düşünüyoruz” diyen Topbaş, “Arkada gördüğünüz firmanın (TEKZEN) arazisi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve 2015 yılında kontratı bitiyor. Burada hem metro istasyonları var hem de Cuma günleri insanlar bu güzellikleri görsün istiyoruz. İnsanlar burada yağmurda, karda, kışta Cuma namazı kılıyor. Böyle bir ibadethaneyi de buraya kazandıracağız inşallah” dedi.

Osmanlı'nın ağaçlı yolları Çırpıcı'dan geri dönüyor…

Kent parkının farklı aktivitelere imkan veren bir alan olacağının altını çizen Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada tam aks olarak gördüğünüz bulvar tarzında orman alanına bir giriş yolu var. Bunu dünyanın sayılı kentlerinde ve Osmanlı'nın bazı bölgelerde yaptığı uygulama gibi düşünüyoruz. Ağaçlar arasından geçen derinliği oldukça fazla olan bir aks ortaya çıkacak. Şu anda eğlence ve spor aktivite merkezi dediğimiz alana koyduğumuz aletler, Türkiye'de ilk defa uygulanıyor. Spor alanlarıyla burası önemli bir aktivite merkezi olacak. Sadece Zeytinburnu'nun değil Bakırköy ve Güngören'deki insanlarımızın da buradan rahatlıkla istifade edebilecekleri, yürüyüş ve koşu yapabilecekleri bir rekreasyon alanı ortaya çıkıyor. İstanbul'da bunun gibi daha birçok yerde yeşil alan çalışmamız var.”

Veliefendi Hipodromu da kültür alanı olacak

“500 bin metrekarelik bu alan ilerde Veliefendi Hipodromu'nun da başka yere taşınmasıyla bir milyon metrekareye çıkacak” diyen Topbaş, Çırpıcı Şehir Parkı'nın yanındaki Veliefendi Hipodromu taşındıktan sonra mevcut alan kültürel miras olarak korunacağını kaydetti.

Hipodromun çevresinin at ahırları başta olmak üzere bir kültürel aktivite alanı olacağını ifade eden Topbaş, “Burası da farklı fonksiyonlarla İstanbulluların hizmetine sunulacak. Sayın Bakanımızla görüştüğümüzde bu konuda bir mutabakatımızın olduğunu söylemek istiyorum. İnsanlarımızın buluştuğu bir birini fark ettiği, hissettiği alan 15 milyon İstanbulluların aile bireyleriyle geleceği bir yer olacak” diye konuştu.

Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak bir proje

Çırpıcı Şehir Parkı'nın 150 bin metrekarelik spor ve aktivite bölümünün Nisan'da açılışa hazır olacağını ifade eden Topbaş, tüm İstanbulluların gidebileceği çok farklı projeleri olduğunu anlattı. Zamanı gelince bunları açıklayacaklarını aktaran Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Örnek bir proje ortaya çıkarmak istiyoruz. Her projemiz sadece bize değil Türkiye'ye ve dünyaya örnek olmalı. ‘Gidin, görün' denmeli. Birileri siyaset adına birçok proje söyleyebilir ama ürettikleri bir tek proje yoktur. Eserleri yok. Yaptığımız bu projeleri ellerine versek hayata geçirme vizyonları yok. Heyecanları yok. Sadece seçim meydanlarında söylerler, ‘Vaattir, gelir geçer' derler. Biz insanımızın mutluluğunu dert edinmişiz. 200 milyonun üzerinde bir parayı kasamızdan nakit ödeyerek burayı İstanbul'umuza kazandırıyoruz.”

Aynı şekilde İstanbul'un Cendere Vadisi'nde de ciddi bir bölge parkı olduğunu ve bitmek üzere olan Maltepe bölge parkının da dünya ölçeğinde olduğunu dile getiren Topbaş, “Birilerinin hayallerinden dahi geçmeyecek projeleri yapmaktayız. Aleyhte söylenen sözlere bakmaksızın İstanbul'un heyecanını ve ekonomisini büyüten ve kentte yaşayanları mutlu eden hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Tamamlandığı zaman inşallah burasını sayın başbakanımızla açmak nasip olacak. Çırpıcı Şehir Parkı'nın 350 bin metrekarelik ikinci etabı, mesire ve ormanlık alan olarak hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

İstanbul Şehir Parkı'ndan kareler yayında

ibb.gov.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...