maritbet girişmaritbet
Kabataş iskelesi bugünden itibaren 2 yıl kapalı

Kabataş iskelesi bugünden itibaren 2 yıl kapalı

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ertelenen ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı’ bugün başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek modern bir transfer merkezi yapılmasını öngören 5 binlik ve binlik imar planlarını mayıs ayı toplantılarının son birleşiminde onaylamış, 28 Temmuz itibarıyla da çalışmaların başlayacağı açıklanmıştı. Açıklandığı andan bu yana büyük ses getiren proje 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü halden dolayı ertelenmişti. İşte o büyük proje için bugün hummalı bir çalışma başlayacak ve Kabataş Meydanı yaya ve araç geçişine kapatılacak. Yaklaşık 2 yıl sürmesi öngörülen çalışma süresince deniz ulaşımı başka iskelelerden sağlanacak, Dolmabahçe- Fındıklı trafiği yeraltına alınacak. Otobüs ve tramvay ulaşımı Fındıklı'ya kadar olacak.

Kabataş'tan başlayan Beşiktaş, Mecidiyeköy, Kağıthane ve Alibeyköy üzerinden Mahmutbey'e oradan da İkitelli, Bahçeşehir, Esenyurt'a kadar uzanacak metro hatları Kabataş'ta entegre olacak. Mahmutbey Metrosu Kabataş'tan Karaköy ve Unkapanı Köprüsü'ne kadar uzatılacak. Proje ihalesi yapılan 18 kilometrelik Beykoz-Üsküdar Metrosu Üsküdar'da Marmaray ile Kabataş'a entegre olacak. Proje ihalesi yapılan 18,4 kilometrelik Sarıyer-Beşiktaş Metrosu Kabataş'a uzanacak. Darüşşafaka-Yenikapı Hattı'nın Taksim-Kabataş Füniküleri ile Kabataş'a entegrasyonu da devam edecek. Çalışmalar çerçevesinde füniküler bir ay sonra kapanacak.

İŞTE ALTERNATİF İSKELELER

Kabataş'taki vapur, motor ve deniz otobüsü iskeleleri çalışma süresince bu iskelelerden gerçekleştirilecek:

  • ŞEHİR HATLARI: Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar ve uğramalı Boğaz seferleri Beşiktaş ile Eminönü (Katip Çelebi) İskelesi'nden,
  • İDO: Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar seferleri Beşiktaş ve Yenikapı İskelesi'nden,
  • DENTUR: Kabataş-Üsküdar seferleri Karaköy İskelesi'nden,
  • BUDO: Kabataş-Bursa seferleri eski Karaköy İDO İskelesi'nden sağlanacak.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kabataş iskelesi bugünden itibaren 2 yıl kapalı
  • 11.08.2016 08:12

Kabataş iskelesi bugünden itibaren 2 yıl kapalı

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ertelenen ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfe ...

İDO'nun korkulu rüyası olan Bursa’nın ilk deniz otobüsü suya indi!
  • 23.10.2012 10:08

İDO'nun korkulu rüyası olan Bursa’nın ilk deniz otobüsü suya indi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Norveç’ten alınan 319 yolcu kapasiteli Hü ...