maritbet girişmaritbet
Japonların "Onur İntiharları"

Japonların "Onur İntiharları"

Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki halatın kopması nedeniyle hayatına son veren Japon mühendisin ardından Japonların Onur İntiharları yine gündeme geldi.

ESD - Kishi Ryoichi'nin ölümüyle gündeme gelen "Onur İntiharları", İnşaat sektöründe hatanın, insan emeğinin ve Türk ve Japon işbirliği ile yapılan işlerin sağlamlığı ve güvenliğini ne kadar ciddiye alındığını da göstermiş oldu.

KENT İMAR SORUMLUSU KENDİNİ YAKMIŞTI!

Harakiri yaparak hayatını sonlandıran Ryoichi'nin yanı sıra Japonya'nın liman kenti Kobe'de 1995'te meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra kurtarma ve yardım çalışmalarında yaşanan aksaklıklar nedeniyle, kentin su işleri müdürü Takaşi Nakanişi intihar etti. 

Kentin yeniden imarından sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Tagumi Ogava açıkta kalan halka ev yetiştiremediği için kendini yakmıştı. 

1945'te Japon Milli Eğitim Bakanı Haşida Kunihiko, 2. Dünya Savaşı'nda işlenen suçlardan dolayı savaş suçlusu ilan edilmesi üzerine siyanür içerek intihar etti. 

Japon romancı ve oyun yazarı Yukio Mişima, 1970 yılında, Japonya'nın geleneksel değerlerini yitirmesine karşı sert muhalif tavır sergileyerek, hazırladığı manifestoyu ve taleplerini okuduktan sonra harakiri yaparak intihar etti.

2014'te kök hücre araştırmaları yapan bilim adamı 52 yaşındaki Yoşiki Sasai'nin çalışmalarında bilimsel yanıltıcılığı olan 2 bulgu belirlendi ve bu nedenle derin bir utanç duyduğunu dile getirerek intihar etti. 

2007'de hakkında mali yolsuzluk iddiaları bulunan Japonya Tarım Bakanı Toşikatsu Matsuoka (62) intihar etti.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Japonların "Onur İntiharları"
  • 24.03.2015 12:06

Japonların "Onur İntiharları"

Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki halatın kopması nedeniyle hayatına son veren Japon mü ...