maritbet girişmaritbet
Japonlar Türkiye'de ortak fabrika kurma teklifinde bulundu

Japonlar Türkiye'de ortak fabrika kurma teklifinde bulundu

Japonlar Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı'nda (Avrasya Asansör Fuarı) Türk asansör firmalarına fabrika kurma teklifinde bulundu

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı (Avrasya Asansör Fuarı), yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin ilgisiyle CNR EXPO Yeşilköy'de devam ediyor. Konusunda Avrasya'nın en büyük fuarı olan Avrasya Asansör'e, İngiltere, Brezilya, Dubai, Rusya, Suudi Arabistan, Malezya, MeksikaAlmanya başta olmak üzere 30 ülkeden gelen ziyaretçi katılım gösterdi. Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) Başkanı Yusuf Atik, “Avrasya Asansör Fuarı, sektörün dünyada kendini gösterdiği bir platform oldu. Japonya ve ABD'de faaliyet gösteren finans kuruluşları, Mısır, Cezayir, Suudi Arabistan ve Avrupa ülkelerinden gelen yabancı ziyaretçiler, fuar katılımcı firmalarına Türkiye'de ortak fabrika kurma teklifinde bulundular” diye konuştu.

“Hidrolik asansörleri ortadan kaldırmak için uğraşıyorlar”

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık organizasyonuyla TASİAD ve ASFED iş birliğinde düzenlenen fuar kapsamında gerçekleştirilen seminerlerde asansör kullanımında elektrik tüketimi, asansörün çevreye etkileri gibi konular masaya yatırıldı. Avrupa Asansör Federasyonu (ELCA) Genel Sekreteri Luc Rivet, hidrolik ve halatlı asansörlerin dünyada kullanımı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Rivet, hidrolik ve halatlı asansörler arasında karşılaştırma yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: “ Avrupa, hidrolik asansör kullanımı konusundaki hakimiyetini yıllar içerisinde ABD'ye bıraktı. Dünyada büyük asansör firmaları hidrolik asansörleri ortadan kaldırmak için uğraşıyorlar. Hidrolik asansörlerin fazla elektrik tükettiği üzerine mesajlar veriyorlar. İSO belgelerine göre de halatlı asansörlerin ciddi bir elektrik tasarrufu sağladığı söyleniyor. Oysaki hidrolik asansörler yılda yalnızca 50 Euro daha fazla elektrik tüketiyorlar. Bunun yanında hidrolik asansörler, çevreye duyarlı olması, kurulum ve bakım aşamalarının daha avantajlı olması özelliğiyle öne çıkıyor.”

“Türkiye için hidrolik mi yoksa halatlı asansör mü konusu aydınlanacak”

Luc Rivet, asansörden kaynaklı ülke başına düşen elektrik tüketimini araştırdıklarına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa'da rüzgar türbinleri var. Bu da karbondioksit emisyonuna bağlı olarak çevre kirliliğine neden oluyor. Fransa yenilenebilir enerji ile tüketim yaparken, Polonya elektrik tüketiminde çevrede karbondioksit emilimine neden oluyor. Bu da havanın kirlenmesine neden oluyor. Türkiye için de araştırmalar sürüyor. Yakında Türkiye için hidrolik mi yoksa halatlı asansör kullanımının mı daha iyi olduğu konusu aydınlanacak.”

Tüm Asansör Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Başkanı Ahmet Fikret Gökhan da dünya ile birlikte Türkiye'de de halatlı asansör kullanımının yaygın olduğunu belirterek, “Genel olarak, az katlı binalarda hidrolik asansörler, yüksek katlı binalarda da halatlı asansörler kullanıyoruz. Burada verilmesi gereken en önemli mesaj, hidrolik asansörlerin, halatlılardan daha fazla çevre kirliliğine neden olmadığıdır. Hidrolik asansörler kontrol edilebilir ve bakım avantajı ile öne çıkıyor” diye konuştu.

Sektörün önde gelen 250 markası en yeni ürünlerini sergilediği fuar, 25 Mart tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Temassız asansör ses komutları ile çalışacak
  • 09.09.2020 15:18

Temassız asansör ses komutları ile çalışacak

Bilişim Vadisi’nde Ar-Ge çalışmaları yapan bir yazılım şirketi bünyesinde buluna ...

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor
  • 10.10.2019 09:39

Bodrum'da milyon dolarlık yıkımlar devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Bodrum'da yıkımlar sürüyor
  • 01.10.2019 11:18

Bodrum'da yıkımlar sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da kaçak yapıları incelemesinin ...

Bir mahalleden bir mahalleye asansörle yolculuk
  • 27.05.2019 18:55

Bir mahalleden bir mahalleye asansörle yolculuk

Artvin'in Hopa ilçesinde Kuledibi mahallesinin yol sorunu belediye tarafından ya ...

Önder Bekensir alevlerin arasında kaldı!
  • 30.12.2020 09:52

Önder Bekensir alevlerin arasında kaldı!

Önder Bekensir, Meksika'nın gözde tatil bölgesi Tulum'da yaşadığı villada yangın ...

Bursa Teleferik çalışmasına bir gün ara verildi
  • 29.09.2020 11:57

Bursa Teleferik çalışmasına bir gün ara verildi

140 kabin ile saatte bin 500 yolcu taşıma kapasiteli Bursa Teleferik, çalışmasın ...