maritbet girişmaritbet
İztuzu 5 saatte tahliye edildi!

İztuzu 5 saatte tahliye edildi!

İztuzu Plajı’ndan işgalci olduğu öne sürülen DALÇEV A.Ş. jandarmaların nezaretinde tahliye edildi.

5 saat süren tahliye işleminde iki jeneratör ve bir iş makinesi de feribota yüklenerek götürüldü...

Muğla'nın Ortaca ilçesi, Dalyan Beldesi'ndeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndan işgalci olduğu öne sürülen Dalyan Çevre Geliştirme, Turizm, İnşaat, emlak ve Otel A.Ş. (DALÇEV) dün gece yarısı operasyonuyla tahliye edildi. Muğla Valiliği, Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Mahallesi'nde işletme hakkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) olan İztuzu Plajı'nda, işgalci olduğu iddia edilen DALÇEV A.Ş. için tahliye kararı aldı. Karar, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, DALÇEV A.Ş.'ye tebliğ edildi. DALÇEV yetkilileri, plajdan kolluk kuvvetleri ile tahliye edildi. Tahliye esnasında yaklaşık 50 kişiden oluşan Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Karar doğrultusunda DALÇEV A.Ş.'nin İztuzu Plajı'nda bulunan 2 numaralı büfedeki faaliyeti sonlandırıldı. 2 numaralı büfenin olduğu bölgedeki şezlonglar üniversitenin plaj işlemesinde görevli olan personel tarafından boşaltıldı. Aynı zamanda DALÇEV A.Ş.'ye ait olan 2 jenaratör de iş makinası ile feribota yüklenerek diğer malzemeler ile birlikte teknelerle Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nin (DALKO) deposuna götürüldü. Tahliye işlemi 5 saatte tamamlandı. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Danışmanı (MSKÜ) Mehmet Ayhan, şöyle dedi:

“DALÇEV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç Bey Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'ne bize (MSKÜ) dava açtı. Mahkeme, kararında yerin üniversiteye teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Valiliğe müracaat ettik. Valilik de plajın boşaltılıp, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim edilmesine karar verdi. çevre bakanlığı da bize teslim edecek.” 

DALÇEV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ise İztuzu Plajı'ndan zorla çıkartıldıklarını belirterek, “Valimiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden şikâyetçiyiz. Yargıtay kararına rağmen Valiliğin hukuksuz emri ile çıkarılıyoruz” dedi. 

İki yıllık kriz

Ortaca Belediyesi'nce işletilen İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014'te valilik bünyesinde kurulan Muğla Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketinin (MUÇEV) yaptığı ihaleyle, özel girişim DALÇEV AŞ'ye verilmişti. Bunun üzerine Ortaca Belediyesi, ihalenin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesinde dava açmıştı. Mahkeme, ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti. Karşı taraftan yapılan itiraz üzerine ise aynı mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı.

MUÇEV, 10 Kasım 2014'te İztuzu'nun boşaltılması için belediyeye yazı göndermişti. Belediyenin tesislerdeki demirbaşların envanterinin çıkarılması için ek süre istemesiyle işlem 10 gün ertelenmiş, bir süre sonra mahkeme Ortaca Belediyesi'nin talebi üzerine tahliye kararının yürütmesini durdurmuştu.

Belediyenin, valilik aleyhinde Muğla 2. İdare Mahkemesine açtığı davada ise plajın kiralanması işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmişti. Kararın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İztuzu Plajı'nın işletmesini, imzalanan protokolle MSKÜ'ye vermişti. Üniversite yetkilileri de geçen hafta İztuzu Plajı'nın özel firma tarafından işgal edildiği iddiasıyla tutanak tutarak, Ortaca Kaymakamlığına şikâyette bulunmuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dalyan’da Caretta Run Yarışları!
  • 05.09.2016 09:33

Dalyan’da Caretta Run Yarışları!

Parkurun tozunu kaldırıp, biraz ter atmaya var mısınız? ...

İztuzu Plajı'nın sakinleri; insanlar ve kaplumbağalar!
  • 05.07.2016 08:25

İztuzu Plajı'nın sakinleri; insanlar ve kaplumbağalar!

Muğla Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın gündüz sakinleri insanlar olurken, gece ev sa ...

İztuzu 5 saatte tahliye edildi!
  • 01.06.2016 10:01

İztuzu 5 saatte tahliye edildi!

İztuzu Plajı’ndan işgalci olduğu öne sürülen DALÇEV A.Ş. jandarmaların nezaretin ...

İztuzu Plajı için karar verildi
  • 29.05.2016 09:16

İztuzu Plajı için karar verildi

İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine sahip olduğu iddiasındaki DALÇEV A.Ş, 11 Mayı ...

İztuzu Plajı ihalesi ile ilgili son durum!
  • 27.05.2016 10:24

İztuzu Plajı ihalesi ile ilgili son durum!

Muğla 1. İdare Mahkemesi, İztuzu Plajının işletmesiyle ilgili özel şirket DALÇEV ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı
  • 19.05.2016 11:50

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, İzt ...