maritbet girişmaritbet
İznik'teki 630 yıllık tarihi cami restore edildi

İznik'teki 630 yıllık tarihi cami restore edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesince restore ettirilen İznik ilçesindeki 630 yıllık tarihi Yeşil Cami, yeniden ibadete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeşil Cami'nin restorasyonun ardından yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törende, İznik'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesi için alan başkanlığının oluşturulduğunu hatırlattı.

Altepe, geçen yıl restorasyon çalışmalarına başlanan caminin ibadete açılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek "Ecdadın bize emaneti için ne yapsak azdır. 630 yıllık heyecanı özgün özelliğiyle gerçekleştirdik. İlçede çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir ile İznik en önemli turizm destinasyonlarından olacak. Hem kendi kültürümüze hem de diğer kültürlere sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Yeşil Cami'nin İznik surları dahilinde Lefke ve İstanbul kapıları arasında, Lefke Kapı'nın kuzeybatısında yer aldığını aktaran Altepe, şöyle devam etti:
"Tarihi yapı, planı, üslubu, süslemeleri, kullanılan malzemenin kalitesiyle Osmanlı mimarisinin erken döneminde inşa edilen yapıların arasında özel bir yere sahiptir. Kitabesinde Çandarlı Hayrettin Paşa'nın inşasını başlattığı ancak vefat etmesi nedeniyle oğlu Ali Paşa tarafından 1392'de tamamlattırıldığı belirtilmektedir. Kitabelerinin en önemli yanı ise yapının mimarı olarak Musa Oğlu Hacı isminin geçmesidir. Bu özelliği yapıyı mimarı bilinen İkinci Osmanlı Dönemi eseri yapmaktadır."

Konuşmaların ardından Altepe, protokol üyeleri ve vatandaşlar, dualarla yeniden ibadete açılan camide cuma namazı kıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İznik'teki 630 yıllık tarihi cami restore edildi
  • 15.07.2016 17:37

İznik'teki 630 yıllık tarihi cami restore edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesince restore ettirilen İznik ilçesindeki 630 yıllık ta ...