maritbet girişmaritbet
İznik Gölü kurtarılıyor!

İznik Gölü kurtarılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, maliyeti 40 milyon TL’yi bulan arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırımıyla İznik Gölü’nü kirlilikten tamamen arındırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve belediye bürokratlarıyla birlikte, İznik'te tamamlanma aşamasına gelen arıtma tesisiyle biten alt yapı çalışmalarını inceledi. 

50 yıl sıkıntı yok 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik'in bundan sonra en az 50 yıl boyunca atık su sıkıntısı yaşamayacağını savundu. Büyükşehir Belediyesi olarak Bütünşehir uygulaması kapsamında tüm ilçelerin alt yapı problemlerini gidermeye başladıklarını, planlama yaparken en az 50 yıllık projeksiyonla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Altepe, İznik'teki çalışmalarda sona yaklaştıklarını ifade etti. Mart ayındaki seçimlerden sonra ilçede bugüne kadar 90 kilometrelik kanalizasyon hattı döşediklerini, yaklaşık 40 milyon TL maliyeti bulunan arıtma tesisinde de sona yaklaştıklarını belirten Başkan Altepe, “İnşallah mayıs ayı sonlarına doğru arıtma tesisini hizmete açacağız. İznik'in tüm atık suları döşediğimiz kolektörler vasıtasıyla arıtma tesisine aktarılacak. Buradan da temiz halde İznik Gölü'ne salınacak. İlçede atık su problemi tarihe karışacak” dedi. 

İçme suyu kalitesinde 

Başkan Altepe, kolektörlerle arıtma tesislerine aktarılacak atıkların içme suyu kalitesinde olacağını ifade etti. İznik'te ilk kez çevre konusunda böyle bir yatırım yapıldığını, kanalizasyon sularının ilçede ilk kez arıtılmaya başlandığını vurgulayan Başkan Altepe, “Bu da Bütünşehir avantajları kapsamında Büyükşehir Belediyemizce gerçekleştiriliyor. 

İlçe belediyelerinin kendi imkanlarıyla gerçekleştirmesi mümkün olmayan hizmetler bunlar. Sadece arıtma tesisi yatırımı İznik'in 2 yıllık bütçesine eşit” diye konuştu. Yapılacak çalışmalarla birlikte Türkiye'nin 5. büyüğü İznik Gölü'nün hayat bulacağını, balık üremelerinin artacağını ve gölün su sporları için ideal seviyeye çekileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Membran teknolojisini kullanarak arıtma yapacağız. İçme suyu berraklığında çıkış sağlayacağız. İznik Gölü'nü kanalizasyon atıklarından tamamen arındırmış olacağız” şeklinde konuştu. 

Alt yapı tamam 

Gezisinde Başkan Altepe'ye eşlik eden İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, yerel seçimlerden sonra Başkan Altepe sayesinde İznik'in ciddi şekilde kabuk değiştirmeye başladığını vurguladı. Kanalizasyon ile doğalgaz çalışmalarının tamamlandığını, 3 ay gibi kısa sürede yağmur suyu sıkıntısının giderildiğini kaydeden Sargın, “Alt yapıyla ilgili herhangi bir sıkıntımız kalmadı. Ben buradan Başkan Altepe ve BUSKİ yetkililerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İznik Gölü'nün bazı bölümlerinden 100 metre su çekildi!
  • 20.01.2023 16:32

İznik Gölü'nün bazı bölümlerinden 100 metre su çekildi!

Bursa'nın İznik ilçesinde, Türkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından İznik Gö ...

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...