maritbet girişmaritbet
İzmir'in stadyumları için gaza basıldı!

İzmir'in stadyumları için gaza basıldı!

İzmir Valisi Toprak: "İzmir'deki 4 stat projesi için tahmini olarak 200-250 milyon lira civarında bir yatırım olacak"

İzmir Valisi Mustafa Toprak, kentte yapım ve tadilat çalışmaları devam eden 4 stat projesi için 200-250 milyon lira civarında yatırım yapılacağını bildirdi.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bulunan yapım ve yenileme çalışmaları süren, Karşıyaka, Atatürk, Alsancak ve Göztepe statlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın İzmir'deki statların hem tadilatı hem de yeni stat yapımı için ciddi bir yatırım içinde olduğunu ifade eden Toprak, "İzmir'deki 4 stat projesi için tahmini olarak 200-250 milyon lira civarında bir yatırım olacak" dedi.

Atatürk Stadyumu eylülde hazır 

Toprak, İzmir'de 1971 yılında olimpik nitelikte inşa edilen Atatürk Stadyumu'nda sürdürülen tadilat çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:

atatürk stadyumu

"Çatı onarımı, zeminin iyileştirilmesi, 2 skor tabelası yapımı ve e-bilet uygulamasını kapsayan giriş ve çıkış turnikelerin kurulması, spor takımlarının giriş ve çıkışlarını daha emniyetli hale getiren koruyucu alan çalışmaları hızlı bir şekilde yürüyor. Çatı yapımının bir ay içerisinde bitirilmesini planlıyoruz. Rulo çimler de bir gecikme olmazsa bu hafta sonu serilmeye başlanacak. Bu çimlerin serildikten sonra bakımıyla birlikte 1 ay içinde kök salması ve zeminin sağlamlaşması bekleniyor, dolayısıyla Atatürk Stadyumu zemininin 10 Eylül'e kadar futbol oynamaya hazır hale gelmesi planlanıyor." 

Karşıyaka Stadı projesi 

Yıkımına mayıs ayında başlanan Karşıyaka Stadı'na ilişkin problemlerin çözümünde önemli adımlar attıklarını ve yıkım çalışmalarının bir hafta içinde tamamlanacağı kaydeden Toprak, bu aşamadan sonra parselasyon çalışması yapılacağını söyledi. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak işçilerle birlikte

Toprak, yeni stadın yapımı için Karşıyaka Belediyesinden stadın devrinin isteneceğini, bu olmadığı takdirde, prosedür işletilerek kamulaştırma yoluna gidileceğini belirterek, tüm bu işlemlerden sonra ihalesi 2014 Nisan ayında yapılan Karşıyaka Stadı'nın yapımına geçileceğini bildirdi. 

Alsancak Stadı Projesi ve AVM tartışmaları

Vali Toprak, tribünlerin yıkımına başlanan Alsancak Stadı'nda ise burasının nasıl bir konsepte yeniden yapılacağına proje hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. 

Stadın yenilenmesi çalışmalarının 1,5-2 yıl sürebileceğini ifade eden Toprak, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ile bazı çevrelerin, "Alsancak Stadı'nın yerine alışveriş merkezi (AVM) yapılacağı, rant amaçlı kullanılacağı" iddialarını ise yalanladı. 

izmirde dyo tabelalı futbol sahası

İddiaların tümüyle asılsız ve algı yaratmaya dönük olduğunu dile getiren Toprak, şunları söyledi: 

"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar sadece algı yönetir, toplumda fikir çatışmasına ve kaosa sebebiyet verir. Tamamen algı yönetiliyor, bunun sonucunda da insanlar her şeyden şüphe ediyor, güvensizlik duyuyor. Onun için İzmir'deki bu hastalıktan biraz kurtulmamız gerekiyor. Diyoruz ki, 'bunlar yıkılacak yerine de futbol sahası yapılacak'. Ona rağmen herkes bir şey üretmeye devam ediyor. Bu ilin öncelikli meseleleri var. Herkesin ittifakla katkı sağlaması gerekiyor. Dolayısıyla, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların toplumda şöyle bir açmazı ortaya çıkıyor. 'Yaptırmazuk' anlayışı yaygın hale geliyor. Bu doğru değil." 

Toprak, İzmir'in güzide kulüplerinden Göztepe için de tarihine yaraşır stat yapılması için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'in stadyumları için gaza basıldı!
  • 30.07.2015 13:52

İzmir'in stadyumları için gaza basıldı!

İzmir Valisi Toprak: "İzmir'deki 4 stat projesi için tahmini olarak 200-250 mily ...