maritbet girişmaritbet
İzmir'in gökdelenleri şehri Manhattan'a çevirecek!

İzmir'in gökdelenleri şehri Manhattan'a çevirecek!

İzmir, Amerika'da en çok iş merkezi ve gökdeleni barındıran Manhattan şehrinin bir benzeri olma yolunda ilerliyor.

Ege'nin incisi İzmir'de gökdelenler hızla yükselmeye başlıyor. İzmir'in siluetini bambaşka bir noktaya taşıyacak olan bu gökdelenlerin yükselmesine en büyük olanağı elbette kentsel dönüşüm veriyor.

2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alsancak Limanı ile Karşıyaka-Turan arasında kalan 550 hektarlık alanı da gökdelen yapımına açması, şehirdeki çok katlı, nitelikli, ofis ve rezidans açığını kapatma atağı olarak görüldü. 

Peki hızla kabuk değiştiren İzmir'de yapılacak gökdelen projeleri hangileri ve bu gökdelenleri kimler yapıyor?

İşte İzmir'de yapılacak gökdelen projeleri;

1- Salhane Karma Projesi: 

İZKA İnşaat'ın Salhane'de hayata geçireceği 200 milyon TL'lik projenin yakında başlaması bekleniyor. 6 bin 600 dönümlük arsa, Salhane Metro istasyonunun hemen karşısında yer alıyor. Rezidance, ofis ve mağazalardan oluşacak karma projenin 18 ila 24 ayda tamamlanması hedefleniyor. 

2- Turan Karma Projesi;

doğan holding rönesans konut

Rönesans Konut'un Doğan Holding ile birlikte Bayraklı'da 21 bin 394 metrekare arsa üzerine geliştirdiği Turan projesi hem çok katlı ve az katlı bloklara sahip. Henüz inşaatına başlanmayan Rönesans Turan için çalışmalar devam ediyor. Turan metro istasyonuna yakınlığıyla dikkat çeken proje, sahildeki yürüyüş yoluyla bağlantılı olacak. 

3- Konak Karma Projesi; 

rönesans konut tekfen inşaat

Rönesans Konut, Bayraklı'daki Turan projesi yanı sıra Konak'ta da bir proje geliştiriyor. 38 bin 781 metrekarelik arsa üzerine hayata geçirilecek olan Rönesans Konak, Tekfen İnşaat ile birlikte yapılacak ve alışveriş, rezidans ve ofislerden meydana gelecek. 2 adet konut ve 1 adet ofis kulesinden oluşması planlanan Rönesans Konak "Her şey bir arada" yaşam konseptine sahip. Projenin detayları ve ne zaman başlayacağı ise henüz netlik kazanmadı. 

4- Folkart Highlife

folkart highlife

İzmir'in ikiz kuleleri olarak tabir edilen Folkart Towers'ı da inşa eden Folkart Yapı, Avrupa'nın en yüksek binasını inşa etmek için kollarını sıvadı. Projenin adı Folkart Highlife olarak öne sürülürken, 370 metre uzunluğunda olması bekleniyor. Eğer proje bu yüksekliğe ulaşırsa, Avrupa'nın en yüksek binası olması özelliğini taşıyacak. Bayraklı'da olması beklenen Folkart Highlife'ın 75 kat olacağı düşünülüyor. 

5- Sur Yapı İzmir Kompleksi

sur yapı izmir marina park

İstanbul ve Bursa'da pek çok proje inşa eden Sur Yapı, şimdi de İzmir'e adım atıyor. İzmir Marina Park olarak adlandırılan proje henüz başlamadı. 121 bin metrekare arsa üzerine kurulacak olan hem gökdelen hem yatay bloklu projede alışveriş merkezi, rezidans ve otel yer alacak.

6- Avcılar Port Bayraklı - Avcılar Tower Bayraklı

Avcılar İnşaat, Bayraklı'ya iki gökdelen dikecek. Henüz yapımına başlanmamış olan bu projeler Avcılar Port Bayraklı ve Avcılar Tower Bayraklı olarak adlandırılıyor. Port Bayraklı'nın 1. kattan itibaren deniz manzarasına sahip olacağını biliniyor. Altınyol caddesi üzerinde bulunan Avcılar Port Bayraklı'nın arsa alanı 27 bin 500 metrekare.

avcılar port bayraklı avcılar tower bayraklı

Avcılar Tower Bayraklı, İzmir'in Manhattan Gökdelenler bölgesi olarak adlandırılan Bayraklı Adliye mevkiinde bulunuyor. 2015 sonunda başlaması hedeflenen proje için Avcılar İnşaat satış ofisinden bilgi olabilirsiniz. 

7- Türkerler İnşaat Halkapınar Projesi

Türkerler İnşaat, Halkapınar'daki projesini Proje Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği ihalede 156 milyon TL bedelle satın aldığı 41 bin 520 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde gerçekleştirecek. Projenin planlanan inşaat alanı, konut, ofis, ticari alanlar, otel ve gösteri merkezi olmak üzere toplam yaklaşık 220 bin metrekareden oluşacak.

8- Megapol Çarşı Kule

megapol çarşı kule

Megapol Group tarafından İzmir - Konak'ta hayata geçirilecek olan Megapol Çarşı Kule, ofis, rezidans ve mağazalardan meydana gelecek. Yapımına devam eden Megapol Çarşı Kule'nin arsa alanı 5 bin 477 metrekare, inşaat alanı ise 43 bin 71 metrekare olarak belirlendi. 

9- Sabancı Bayraklı Projesi

Sabancı Holding, Piyale Fabrikası arsasında gerçekleştireceği proje için Bayraklı Belediyesi'nin imar planlarını bekliyor. 100 milyon lira yatırım değerine sahip olduğu bilinen projenin ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor.

10- Tariş Tower

yenibir inşaat

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği'ne ait arsa üzerinde Yenibir İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan Tariş Tower, İzmir'in yeni kent merkezi olarak tanımlanan gökdelenler bölgesinde bulunuyor. 202 milyon TL yatırım değerine sahip olan Tariş Tower'ın arsa alanı 83 bin metrekare olarak belirlendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'in gökdelenleri şehri Manhattan'a çevirecek!
  • 03.07.2015 13:18

İzmir'in gökdelenleri şehri Manhattan'a çevirecek!

İzmir, Amerika'da en çok iş merkezi ve gökdeleni barındıran Manhattan şehrinin b ...