maritbet girişmaritbet
İzmir'deki stat ihaleleri için iptal kararı!

İzmir'deki stat ihaleleri için iptal kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara 18. İdare Mahkemesi'nin İzmir'de yapımı süren statlara yönelik verdiği kararla ilgili açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe ve Karşıyaka statlarının ihalelerine iptal kararı veren Ankara 18. İdare Mahkemesinin stat yapılacak alana ilişkin mülkiyetin ihdas, ifraz ve tevhit işlemlerinin tamamlanmadığı için bu kararı verdiğini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Karşıyaka ve Göztepe'de stat yapılmak istenen parselin bulunduğu alanın, konutların yoğun olarak yer aldığı, etrafında hiçbir açık alanın bulunmadığı bir bölgede yer aldığı belirtildi.

Bu alanların bölgelerindeki tek büyük açık alan niteliğinde olması nedeniyle, afet sonrası çadır kurulacak alan olarak hizmet vermesinin planlandığının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "Stadyum ile projede yer alan ticari kullanımların yapımı ile bölgedeki mevcut trafik yükü ciddi bir artış gösterecek ve bu durum özellikle maç günlerinde kentin yaşamının kilitlenmesine yol açacak. Otopark yönetmeliğine göre 15 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun 500 araçlık otoparka sahip olması gerekirken, Göztepe Stadı'nda 195 araçlık otoparka yer verildiği, Karşıyaka Stadı projesinde ise otopark alanına hiç yer verilmediği görülmüştür."

Tüm bu hususların 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 3. maddesine aykırı olduğunun belirtildiği açıklamada, "Mahkeme kararında stadyum yapılacak alana ilişkin mülkiyet ihdas, ifraz ve tevhit işlemlerinin tamamlanmadığı, bu hususlar tamamlanmaksızın yapılan ihalelerde hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesi ile ihale işlemlerine yönelik iptal kararı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

 

Yorum Yaz