maritbet girişmaritbet
İzmir'de Kentkart krizi!

İzmir'de Kentkart krizi!

Toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sisteminin kodlarını değiştirdiği öne sürülen Kentkart AŞ hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sisteminin şifre ve kodlarını değiştirdiği iddiasıyla Kentkart AŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, ESHOT Genel Müdürlüğünce 13 Ocak'ta gerçekleştirilen "elektronik ücret toplama sistemi işletim hizmeti alımına" ilişkin ihaleyi kaybeden Kentkart AŞ'nin, Kamu İhale Kurulu'na itirazının 8 Nisan'da reddedildiği ve yeni yüklenici Kartek ile 30 Nisan'da sözleşme imzalandığı belirtildi.

Şartname gereği Kenkart AŞ'nin "sistemin sorunsuz ve güvenli şekilde işletiminin devrini" sağlamakla yükümlü olduğuna işaret edilen açıklamada, ancak şirketin eksik verdiği şifre ve kodları son gün değiştirerek devir işlemlerini aksatmaya çalıştığı iddia edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca firma yetkilileri devir işlemi için gelmediğinden, bu işlem de gerçekleştirilememiştir. ESHOT Genel Müdürlüğü, bağımsız uzman kişilerce tespit edilen bu durum üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, Başsavcılığın görevlendirmesiyle harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu da 'şifre değişikliği' olayını tespit etmiştir. Sorunun çözümü konusunda gerekli müdahaleleri yapan idaremiz, vatandaşlarımızın toplu ulaşım hizmetine yönelik sıkıntı yaşamaması için azami çaba harcamaktadır."

Kentkart AŞ'nin açıklaması

Kenkart AŞ'den yapılan açıklamada ise 28 ve 29 Mayıs'ta kent içi ulaşım sistemiyle ilgili teknik detay ve şifrelerin yetkililere tutanakla teslim edildiği, şirket olarak sorumluluk ve görevlerinin dün bittiği belirtildi.

Açıklamada, tüm bayilerin depozitoları ve komisyonlarının 15-30 Haziran'da ödenmesinin planlandığı kaydedildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'de Kentkart krizi!
  • 01.06.2015 12:11

İzmir'de Kentkart krizi!

Toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sisteminin kodlarını değiştir ...