maritbet girişmaritbet
İzmir’de huzurevinde yangın çıktı!

İzmir’de huzurevinde yangın çıktı!

İzmir Buca'daki Zübeyde Hanım Huzurevi'nde yangın çıktı. Yangında dumandan zehirlenen 1 kişi hayatını kaybetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı huzurevinin 3 katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Görevlilerin durumu bildirmesi üzerine huzurevine 15 itfaiye ekibi ve 10 ambulans sevk edildi.

Ambulanslar dumandan etkilenen bazı yaşlıları çevredeki hastanelere götürdü. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediyesine ait Zübeyde Hanım Huzurevi'nde çıkan yangında 2 kişinin durumunun ağır olduğunu, dumandan etkilenen 30 kişinin de çeşitli hastanelere kaldırıldığını belirtti.

Beraberindeki yetkililerle birlikte olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Toprak, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. 

Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangından 30 kişinin etkilendiğini, iki kişinin durumunun ağır olduğunu ifade eden Toprak, "Yangında dumandan etkilenen 30 kişi ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Dumandan etkilenenlerden 2 kişi haricindekilerin durumu iyi gözüküyor. İki kişinin durumu oldukça kritik" dedi.

Toprak, huzurevinde 82 kişinin kaldığını, buradaki yaşlıların İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesinde boş noktalara bugün yerleştirileceğini kaydetti. Toprak, istenmesi durumunda Seferihisar ilçesinde açılışa hazır olan 100 kişilik huzurevine de yerleştirme yapabileceklerini ifade etti.

Çok sayıda vatandaş yakınlarından haber almak için beklerken, bazı huzurevi sakinleri de kendilerini almaya gelen yakınlarıyla birlikte huzurevinden ayrıldı.

1 kişi hastanede hayatını kaybetti

Öte yandan, yangında dumandan zehirlendiği belirtilen 82 yaşındaki Mehmet Baran, kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurtarılamadı.

Kocaoğlu: Burayı tahliye ediyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yangının ardından yaptığı açıklamada, yangında KOAH hastası bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Kocaoğlu, bir kişinin de durumunun ağır olduğunu, hastaneye kaldırılanların ise ayakta tedavi edildiğini ifade etti. 

Kocaoğlu, durumu ağır olan bir yaralının Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığını, diğerlerinin ise ayakta tedavi edildiğini ifade ederek, "Hepimize geçmiş olsun. Burayı tahliye ediyoruz. Onları Eşrefpaşa Hastanesine ve uygun yerlere yerleştiriyoruz. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Olay yeri inceleniyor. Rapor çıktığı zaman hepimizin haberi olacak" dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir’de huzurevinde yangın çıktı!
  • 08.08.2015 09:42

İzmir’de huzurevinde yangın çıktı!

İzmir Buca'daki Zübeyde Hanım Huzurevi'nde yangın çıktı. Yangında dumandan zehir ...

İzmir Çiğli'deki bir huzurevinde yangın çıktı
  • 12.04.2014 10:55

İzmir Çiğli'deki bir huzurevinde yangın çıktı

İzmir Valisi Toprak, Çiğli ilçesindeki özel huzurevinde çıkan yangında yatalak 2 ...