maritbet girişmaritbet
İzmir kulüpleri Alsancak Stadı'nın yenilenmesi için destek isteyecek!

İzmir kulüpleri Alsancak Stadı'nın yenilenmesi için destek isteyecek!

İzmir kulüpleri yetkilileri, Alsancak Stadı'nın yenilenmesi için Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek destek isteyecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar'ın düzenlediği yemekte Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, Genel Sekreteri Mehmet Yaya, Göztepe A.Ş. Başkanı Hüseyin Altınbaş,  Altay Spor Kulübü Başkanı Niyazi Konuşmaz, Altınordu Kulübü Başkan Vekili İbrahim Gürbüzoğlu, Balçova Belediyespor Yöneticisi Onur Üçkan, TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer ile İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Kaplan bir araya geldi.

Arif Koşar, burada yaptığı konuşmada yakın bir tarihte kuraların çekileceğini fakat Karşıyaka, Göztepe, Altay ve Altınordu'nun nerede oynayacağının belli olmadığını belirtti.

Bucaspor ile Balçova Belediyespor'un aralarında anlaşıp Buca Stadı'nda oynayacağını aktaran Koşar, "Karşıyaka, Göztepe, Altay ve Altınordu'nun nerede oynayacağı belli değil. Bu sorunun bir İzmirliye yakışır şekilde çözülmesi için mutabık kaldık. İzmir kulüplerinin gelirlerini, sıkıntılarını biliyoruz. Buradan çıkan karar stadın yenilenmesi için Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası'na ziyaret yapılacak" dedi.

İzmir'de yaşayan herkesin ticarette, turizmde ellerini taşların altına soktularını ve çok başarılı sonuçlar aldıklarını belirten Koşar, şöyle konuştu:

"Futbolumuzda da bu değerli büyüklerin bu konuda da ellerini taşların altına koyması gerekiyor. Şehirdeki 6 kulübümüz birlik ve beraberlik içerisinde. Bu takımlar İzmir'in menfaatlerinde ve sporun bir adım daha ileriye gitmesinde birlik ve beraberlik içerisinde. Stat konusuna gelince, stat Altay Kulübünün.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün de kullanma hakkı var. Altay da bu konuda bencillik yapmayıp, 3 tane daha kulubü burada misafir etmekten zevk duyacağını ama stadın drenajı ile üstünün de değişmesi gerektiğini belirtti. Bununla ilgili TFF'nin ve kulüplerin belli fedakarlıkları var. Bu fedakarlıklarla bu işi aşmaya karar verdik. Biz nasıl elimizi taşın altına soktuysak şehirde yaşayan büyüklerimizde bu işle ilgili ellerini taşın altına sokacaklar."

Altay Kulübü Başkanının bu işlerle ilgili etkili ve yetkili bir isim olduğunu dile getiren Koşar, 4 kulüp başkanının bir komisyon kurup düğmeye basacaklarını belirterek, "Stat maçlara 1-2 hafta yetişmiyorsa Atatürk Stadı'nda oynayacaklar. Stadın dinlenmesi için aralarında centilmenlik anlaşmasıyla bütün Türkiye kupası maçlarını herkes Atatürk Stadı'nda oynayacak" dedi.

Hüseyin Bağış-Nevbahar Kabaklı/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alsancak Stadı futbolseverlerle buluşmaya hazırlanıyor
  • 22.11.2021 14:16

Alsancak Stadı futbolseverlerle buluşmaya hazırlanıyor

En son 27 Mayıs 2014'te bir resmi müsabakaya ev sahipliği yapan Alsancak Stadı, ...

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!
  • 15.07.2021 07:45

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!

Folkart, “İzmir’in renkleri tek yürek” adını verdiği destek projesiyle İzmir’dek ...

Statlara yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınacak
  • 01.07.2021 17:13

Statlara yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınacak

TFF, 2021-2022 sezonunda stadyumlara kapasitelerinin %50'si, ayrıca localara da ...

İETT'den 47 milyon liralık rekor satış!
  • 12.09.2020 09:48

İETT'den 47 milyon liralık rekor satış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT, elindeki gayrimenkulleri satışa çı ...

5 yıldızlı Fantasia Hotel De Luxe icra üzerinden satıldı
  • 11.09.2018 16:01

5 yıldızlı Fantasia Hotel De Luxe icra üzerinden satıldı

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy’un sahip olduğu Kuşadası’nd ...

Türk futbolunun efsanesi yeniden inşa ediliyor
  • 08.07.2018 03:56

Türk futbolunun efsanesi yeniden inşa ediliyor

Türk futbol tarihinin ilk resmi maçının oynandığı İzmir Alsancak Stadı, yerinde ...