maritbet girişmaritbet
İzmir, iklim dostu bir kent olma yolunda!

İzmir, iklim dostu bir kent olma yolunda!

“Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte karbondioksit salınımını yüzde 20 azaltmayı hedefliyor

İzmir'de iklim dostu bir kent oluşturmak amacıyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir çalışmaya imza attı. “Avrupa Birliği Belediye Başkanları Sözleşmesi”ne taraf olan ve 2020 yılına kadar kentteki karbondioksit salınımını en az yüzde 20 azaltmayı taahhüt eden belediye, “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hazırlıkları çerçevesinde, 26 kurumu temsil eden yönetici ve akademisyenlerden oluşan 70 kişilik ekibi bir araya getirdi. “Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı Çalıştayı”yla gündeme gelen eylem planının, ocak ayı içinde tamamlanacağı öğrenildi.

İZMİR'İN SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞİ PLANLANIYOR

Çalıştayda bir araya gelen uzmanlar, 'Kentsel Yapılı Çevre, 'Ulaşım', 'Sanayi ve Hizmetler', 'Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Tüketimi', 'Atık ve Su Yönetimi',  ile 'Tarım ve Orman' olmak üzere 6 sektörü masaya yatırdı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Devran, iklim değişikliği ile mücadelede İzmir'in sürdürülebilir geleceğini planladıklarını söyledi. 

'EYLEM PLANI REHBER OLACAK'

“Önemli olan, çevre kirliliği oluşmadan kaynakları etkin şekilde kullanarak sürdürülebilir çevre oluşturmak" diyen Devran, "Bu amaçla ‘Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Müdürlüğü kurduk. Okullarda bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Belediyemizin birçok faaliyetinde yenilenebilir enerji kullanılması yönünde çalışmaları destekliyor ve bilgilendirme yapıyoruz” dedi.
 
Hazırlıkların devam ettiğini belirten Devran, "Sözleşme kapsamında kentte 2020 yılına kadar karbondioksit salınımını yüzde 20 azaltma hedefi ile çalışmalar sürdüreceğiz. Rehberimiz de Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı olacak. Çalışmanın ilk adımı olan enerji seragazı envanterlerini tamamlama aşamasına geldik. Farklı sektörlerde ortaya çıkan enerji ve karbon yoğunluklarını azaltma planının da içinde yer aldığı eylem planını ocak ayında tamamlamayı hedefliyoruz. Plan onaylandığında belirlenen hedefler ve stratejiler doğrultusunda hemen çalışmalara başlayacağız” diye konuştu. 

Hürriyet 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir, iklim dostu bir kent olma yolunda!
  • 07.12.2015 11:05

İzmir, iklim dostu bir kent olma yolunda!

“Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Bel ...