maritbet girişmaritbet
İzmir Fuarı, kapasitesini beşe katlayacak!

İzmir Fuarı, kapasitesini beşe katlayacak!

İzmir Enternasyonal Fuarı ile birçok ülkeden ziyaretçi çeken İzmir, 2015’te fuar alanını büyüterek atağa geçiyor.

Hazine'ye borcunu sıfırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015'te fuarcılıkta yeni bir yatırıma geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in fuarcılıkta lokomotif alanları öne çıkararak 3-5 yılda kapasitesini beşe katlayacağını söyledi.

İstanbul'da basınla sohbet toplantısında buluşan Aziz Kocaoğlu, ilin alan fuarının kamulaştırma ile genişletildiğini belirterek, “Fuar alanımızı büyütüyoruz. 240 bin metrekare inşaat, 100 bin metrekare teşhir alanı olacak” dedi. Bugüne değin 400 milyon liranın harcandığını belirten Kocaoğlu, toplam bütçenin 600 - 650 milyon lira olmasını beklediklerini söyledi.

İşe ‘gelinlik' ile başlıyor

İzmir Fuarı'nın bu yıl 4 - 7 Şubat tarihlerinde öncesinde ünlü modacı Atıl Kutoğlu'nun onur konuğu olduğu gala gecesindeki özel defilesi ile açılacağını belirten Kocaoğlu, 9. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın 300 milyon dolarlık bağlantı işlemleri gerçekleştirmesini beklediklerini söyledi.

Aziz Kocaoğlu, düzenlenecek olan fuara 20 ülkenin katılımcı olarak yer alacağını 70 ülkeden de alıcı beklediklerini belirtti.

Taşeronlu işçilik sistemini bitirdi

İzmir'de her gün 650 bin kişinin raylı sistemle yolculuk yaptığını belirten Kocaoğlu, “İzmir'de kamu eliyle yapılan toplu taşımacılığın yüzde 30'unu raylı sistem oluşturuyor. Bu sayı yakın bir zamanda 1 milyona ulaşacak. İstanbul'da bile raylı sistemin payı yüzde 10 civarında” dedi.

Aziz Kocaoğlu, Türkiye'de taşeron sistemini bitiren ilk ve tek belediye olduklarını ve binlerce işçinin belediye şirketlerinde sosyal güvenceli çalışma koşullarına kavuşturulduğunu söyledi.

Yeni alan Gaziemir'de

Dünyaca ünlü derecelendirme kuruluşlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu yükselterek ekonomik başarısını tescillendirdiğini belirten Kocaoğlu, fuar yatırımlarını kendi öz kaynakları ve IFC gibi kuruluşlardan sağladıkları dış kaynak ile karşıladıklarını söyledi. Kocaoğlu, Büyükşehir'in ulusal uzun vadeli kredi notunu AA+ olduğunu belirtti.

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuar hakkında şu bilgileri verdi:
“Türkiye'de fuarcılık sektörünün doğduğu ve büyüdüğü kent İzmir'dir. Bu alanda daha da iddialız olmak istiyoruz. 2015'te bu hedefimiz için harekete geçiyoruz. Avrupa'nın en büyük fuar komplekslerinden biri Gaziemir'de hızla yükseliyor. Gaziemir'deki 337 dönüm alan üzerinde kurulmakta olan toplam 240 bin metrekare kapalı alanına sahip yeni fuar kompleksi, 25 Mart tarihinde Marble Fuarı ile birlikte açılacak.”

Avrupa'dan mankenler

Toplantıya katılan Atıl Kutoğlu ise özel gelinlik tasarımlarıyla süpriz yapacağı defilede Avrupa'dan mankenlerin de yer alacağını söyledi.

Yaşantısı İstanbul ve Viyana'da geçen Kutoğlu, Türkiye'de Bursa, İstanbul ve İzmir'i sevdiğini belirterek, tasarımlarında bu kentlerden izler olacağını söyledi.

Dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan fuarda bir defile sergilemekten kendisinin de mutlu olduğunu ifade eden Atıl Kutoğlu, defilenin 1970'lerden izlerle birlikte Osmanlı ve Türk kültürü ve Viyana'dan esintiler taşıdığını söyledi. Kutoğlu, “Duru, sade bir koleksiyon” dedi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildiğini belirten Kutoğlu, Türkiye giyim sektörüne katkı yapmaktan memnun olacağını söyledi.

Kutoğlu, “Bağlantılarımızla katkı sağlayabilirsek mutlu oluruz. Ülkeler dünyada markalarıyla ön plana çıkıyorlar. Türkiye bu konuda yeterli değil. Dünyada ne kadar markanız varsa o kadar güçlüsünüz” dedi.

Avrupa'nın en büyük mermer fuarı İzmir'de

Fuarcılıkta lokomotif fuarlarla başarı elde edilmez ise ülke ve ekonomisine katkı sağlanamayacağını ifade eden Aziz Kocaoğlu, İzmir'in Avrupa'nın en büyük mermer fuarını gerçekleştirdiğini söyledi. Kocaoğlu, “Zeytinyağı, plastik, tarım, ayakkabı gibi alanlarda dikkat çekiyoruz” dedi.

Milliyet 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor
  • 03.06.2022 17:11

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları has ...

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı
  • 03.06.2014 17:03

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Suphi Şahin, yapılan ...

Milyonluk projeler raftan indirilmeye başlandı
  • 02.02.2021 09:57

Milyonluk projeler raftan indirilmeye başlandı

İnşaat sektöründe stoklar tükenince yeni yatırımlar yükselişe geçti. Ruhsat alın ...

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!
  • 14.01.2021 12:00

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!

Panasonic Life Solutions Türkiye, Karre Style serisinin aşk temalı tasarımı ile ...

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!
  • 28.11.2020 15:59

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!

Evlerde en çok zaman geçirilen mekanların başında salonlar geliyor. Yeni nesil t ...

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak
  • 14.09.2020 11:20

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilome ...