maritbet girişmaritbet
İzmir Cumaovası-Torbalı banliyösünde deneme seferi yapıldı

İzmir Cumaovası-Torbalı banliyösünde deneme seferi yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Egeray projesi kapsamında tamamlanan Cumaovası-Torbalı banliyösünü denedi

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Geçtiğimiz 13 yıllık süreye bakıldığında ülkemizin yollarla, havalimanlarıyla, deniz limanlarıyla, hızlı trenlerle kaderini nasıl değiştirdiysek, iletişimde Türkiye'yi Afrika seviyesinden alıp Avrupa'nın en ileri ülkeleri arasına getirdiysek, Türkiye'yi dünyanın en önemli 10 ülkesi arasına getirmeye kararlıyız" dedi.

Yıldırım, Egeray Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Cumaovası-Torbalı banliyo hattının deneme seferine katıldı.

Vali Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile trene binen Yıldırım, bir süre vatman bölümüne geçerek treni sürdü. 

Yıldırım, Develi İstasyonu'nda duran trenden inerek kendisini çiçeklerle karşılayan vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Torbalı'da istasyon yakınında vatandaşlara hitap eden Yıldırım, 1 Kasım'da Torbalı'nın tarih yazdığını belirtti. Yıldırım, İzmir ve Torbalı için var güçleriyle çalışacaklarını kaydederek, "Geçtiğimiz 13 yıllık süreye bakıldığında ülkemizin yollarla, havalimanlarıyla, deniz limanlarıyla, hızlı trenlerle kaderini nasıl değiştirdiysek, iletişimde Türkiye'yi Afrika seviyesinden alıp Avrupa'nın en ileri ülkeleri arasına getirdiysek Türkiye'yi dünyanın en önemli 10 ülkesi arasına getirmeye kararlıyız, azimliyiz" diye konuştu.

Yıldırım, Cumaovası - Torbalı hattının en geç ocak ayı sonunda hizmete gireceğini ifade ederek, "Buradan İzmir'e, önümüzdeki sene sonundan itibaren de Selçuk'a trenle keyifli yolculuk yapma imkanı bulacaksınız. Biz ne söz verirsek o sözün hep arkasındayız, gereğini yaparız" şeklinde konuştu.

TCDD'nin Torbalı Belediyesine park yapımı için 20 dönüm arazi verdiğini, 2016 yılı sonuna kadar da 250 yataklı bölgesel hastaneyi bitireceklerini anlatan Yıldırım, Torbalı merkez, Ayrancılar ve Özbey'e toplam 5 aile sağlığı merkezi kurmak için çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Torbalı'nın 1 Kasım seçimlerinde oyunu 7 Haziran seçimlerine göre en fazla artıran ilçe olduğuna dikkati çeken Yıldırım, İzmir'e ve Torbalı'ya sorumluluklarının eskisinden daha fazla olduğunu bildiklerini söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin zaman kaybetmeye tahammülü bulunmadığını vurgulayarak, " 7 Haziran - 1 Kasım arasında kaybedilen 5 aylık süre ülkemizin ne kadar büyük tehlikelerle, risklerle karşı karşıya olduğunu bir kez daha gösterdi. Siz görevinizi en iyi şekilde yaptınız, dünya tarihinde, siyasetinde olmayan bir şey yaptınız, iktidarı kaybeden partiyi, AK Parti'yi tekrar yüzde 50 ile iş başına getirdiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Amaçlarının sadece yol, hastane, havalimanı, hızlı trenler yapmak olmadığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Amacımız gönüllere de yol yapmak. Vatandaşlarımızın gönlüne girmek. Ülkemizin birlik beraberliğini, kardeşliğini daim ettirmektir. Malum ülkemizin etrafında can sıkıcı gelişmeler var, bunların güzel yurdumuzu olumsuz etkilememesi için çok büyük gayretlerimiz, tedbirlerimiz var. İnşallah her türlü iç - dış mihrakların gayretine rağmen bu ülkenin birliğini, beraberliğini kimsenin  bozmasına asla izin vermeyeceğiz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Cumaovası-Torbalı banliyösünde deneme seferi yapıldı
  • 19.12.2015 15:18

İzmir Cumaovası-Torbalı banliyösünde deneme seferi yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Egeray projesi kapsa ...