maritbet girişmaritbet
İtalya'daki deprem 25 bin kişiyi evsiz bıraktı

İtalya'daki deprem 25 bin kişiyi evsiz bıraktı

İtalya’nın orta kesimlerinde pazar günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 25 bin kişi evsiz kaldı.

İtalya'da meydana gelen ve 20 kişinin yaralanmasına neden olan 6.6 büyüklüğündeki deprem 25 bin kişiyi evsiz bıraktı. Bu sayının 100 bine çıkabilme riski olduğu belirtildi

15 bin kişiye yardım 

Erken uyarı sistemi sayesinde can kaybı yaşanmadan atlatılan depremden sonra binlerce afetzede geceyi çadırlarda, otomobillerinde, trenlerde ya da acil barınaklarda geçirdi. Sivil savunmanın evleri yıkılan ya da ağır hasar gören 15 bin kişiye yardım ulaştırdığı bildirildi. 

100 bine çıkabilir

Tarihi beldeleri harabeye çeviren depremde Norcia'daki San Benedetto Kilisesi ve St. Benedict Bazilikası sarsıntıda ağır hasar gördü. Depremin ardından, evsiz ve bakıma muhtaç insan sayısının 100 bini bulma riski olduğu bildirildi. Depremin vurduğu bölgelerden Marche'nin bölgesel yönetim başkanı Luca Cerisicoli, “Yardıma muhtaç evsiz insan sayısının 10 binden 100 bine çıkma riski var” dedi.  

Yıkımın büyük olduğu 

Norcia'da sivil savunma ve itfaiye ekipleri, riskli bölgeleri güvenlik şeridiyle kapatırken, çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu kent insanına açık alanda yardımda bulunduğu gözlendi.

Yorum Yaz