maritbet girişmaritbet
İstinye ve Çubuklu'da vapur iskelelerinin yapımı başladı

İstinye ve Çubuklu'da vapur iskelelerinin yapımı başladı

İBB Şehir Hatları, İstanbul'un köprü trafiğini azaltmak için İstinye ve Çubuklu arasına gemilerle araç ve yolcu taşımacılığı başlatıyor.

2017'nin ilk aylarında başlanacak olan sefeler ile Boğaz'ın iki yakası arasındaki yolculuk 7-8 dakikaya inecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif ulaşım yolları oluşturmak üzere aldığı karar doğrultusunda projenin yapımına başlandı.

İstinye-Çubuklu arasında hizmet verecek arabalı vapur hattı çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, deneme seferlerinin yapılmasının ardından yeni yılın ilk aylarında hizmetin devreye gireceği bildirildi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstinye-Çubuklu arasında hayata geçecek hatla deniz taşımacılığında ilçemizin tüm İstanbul adına lokomotif vazifesi göreceğinin altını çizerek, “Doğrudan Boğaz hattında ulaşım ve deniz yolunun alternatif çözümü noktasında Beykoz'un çok önemli bir ilçe olduğu aşikar. Bunun değerlendirilmesi oldukça önemli. Sahil şeridimize yapılan yürüyüş yoluyla birlikte ilçemize değer katacak projenin, hem İstanbullular hem de Beykozlular için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 

istinye çubuklu arabalı vapur hattı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şehir Hatları Genel Müdürü Yakup Güler, İstanbul'un iki yakası arasında ulaşımdaki en büyük problemin köprülerdeki trafik yoğunluğu olduğuna dikkat çekerek, "İstinye-Çubuklu hattımız iki yaka arasında sahil yolları trafiğini rahatlatacak ve köprülerin yükünü hafifletecek bir arabalı vapur hattı olacaktır."dedi. Güler, söz konusu iki lokasyonun, arkasında ciddi bir nüfusu barındırdığını, bu yeni hat ile hem sahil hem de köprü yoğunluğunun önüne geçilerek direkt İstinye-Çubuklu arasında deniz yoluyla by-pass yapılacağını söyledi.

istinye çubuklu arabalı vapur hattı

Yılda 1 Milyon 700 bin Araç Taşınacak

İstinye-Çubuklu hattında minimum 50 araç kapasiteli 3 arabalı vapurla seferlere başlanacak ve araç sahipleri 7-8 dakika içerisinde iki yaka arasında karşıdan karşıya geçmiş olacak.

Yılda 40 bin sefer yapılması hedeflenen projede, taşınması planlanan araç sayısının 1 milyon 700 bin, yolcu sayısının ise 2,5 milyon civarında olacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstinye ve Çubuklu'da vapur iskelelerinin yapımı başladı
  • 09.11.2016 11:56

İstinye ve Çubuklu'da vapur iskelelerinin yapımı başladı

İBB Şehir Hatları, İstanbul'un köprü trafiğini azaltmak için İstinye ve Çubuklu ...

İstinye-Çubuklu arabalı vapur seferi başlıyor
  • 16.06.2015 11:14

İstinye-Çubuklu arabalı vapur seferi başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, köprü trafiğini rahatlatmak için iki yaka arasın ...