maritbet girişmaritbet
İstihbaratın muslukları çalındı, binayı su bastı

İstihbaratın muslukları çalındı, binayı su bastı

Alman Federal İstihbarat Teşkilatı BND'nin inşaatı süren yeni binasındaki musluklar çalındı. Hırsızlık sonrası binayı su basınca hasar meydana geldi


ESD - Almanya'nın başkenti Berlin'de inşa edilen Alman Federal İstihbarat Teşkilatı'nın (BND) yeni binasında ikinci skandal. Çok sayıda musluğun çalındığı binayı su bastığı bildirildi.

Berlin polisinin yaptığı açıklamada, yeni yapılan binada üst katlardaki muslukların çalındığı, sürekli akan suyun bazı katlarda hasara yol açtığı ifade edildi. 

Berlin'in Mitte semtinde yeni yapılan inşaat, özel koruma şirketi tarafından gözetleniyor ve Almanya'da en sıkı güvenlik önlemleri alınan inşaat olarak sayılıyor.

Polis, kimlikleri belirlenmeyen hırsızlar hakkında hırsızlıktan değil de inşaata zarar vermekten ötürü soruşturma açıldığını açıkladı.

Öte yandan "Berliner Zeitung" gazetesi söz konusu hasar nedeniyle zararın bir milyon avro olduğunu iddia etti.

BND binasında 2011 yılında meydana gelen hırsızlık olayında da binanın içinde tasarlanan teknik ve lojistik merkez, acil çıkış yerleri, alarm sistemlerinin bulunduğu yerler, anti terör sistemlerinin bulunduğu yerlerin planları ile kablo kanallarıyla ilgili bilgiler çalınmıştı.

BND binasının en gizli bilgilerini içeren planların çalınması Alman medyası tarafından ‘büyük bir ayıp' olarak nitelenmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstihbaratın muslukları çalındı, binayı su bastı
  • 04.03.2015 19:40

İstihbaratın muslukları çalındı, binayı su bastı

Alman Federal İstihbarat Teşkilatı BND'nin inşaatı süren yeni binasındaki musluk ...