maritbet girişmaritbet
İşte Ordu - Giresun Havaalanı'nın açılış tarihi!

İşte Ordu - Giresun Havaalanı'nın açılış tarihi!

Ordu - Giresun Havaalanı'nın açılış tarihi belli oldu. Denize dolgu yapılarak inşa edilen havaalanı Mart 2015'te hizmete girecek.

Temeli 3.5 yıl önce atılan ve bugüne kadar denizde yaklaşık 32 milyon ton taşın dökülmesiyle 3 km uzunluğunda pist inşaatı tamamlanan Ordu-Giresun Havaalanı'nda terminal binasının inşaatı tamamlanma aşamasına gelindiği öğrenildi.

Havaalanının açılış tarihi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havaalanı'nın mart ayı itibariyle hizmete açılacağını söyledi.

2 milyon yolcu kapasitesi olacak

Ordu-Giresun Havaalanı projesinin Türkiye'nin prestij projelerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanı olacak. Bu havaalanı aynı zamanda Türkiye'de en fazla göç veren Ordu ve Giresun illerini de tekrar hayata döndürecek. Bu açıdan da baktığımızda bu projeyi oldukça önemsiyoruz" dedi.

Projede gelinen süreci de anlatan Yılmaz, alt yapının tamamen bittiğini belirterek, "Projenin alt yapı pist dahil olmak üzere tamamen bitmiş durumda. Üst yapıda ise kule dahil olmak üzere yüzde 89 oranında yapılaşması bitti. Artık projenin tamamlanmasına az bir süre kaldı" diye konuştu.

Yılmaz, projede emeği geçenlere de teşekkür ederken, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. 

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Ordu - Giresun Havaalanı'nın açılış tarihi!
  • 22.12.2014 16:54

İşte Ordu - Giresun Havaalanı'nın açılış tarihi!

Ordu - Giresun Havaalanı'nın açılış tarihi belli oldu. Denize dolgu yapılarak in ...

Ordu-Giresun Havaalanı Aralık ayında hizmete açılıyor!
  • 25.07.2013 09:02

Ordu-Giresun Havaalanı Aralık ayında hizmete açılıyor!

Ordu-Giresun havaalanı aralık ayında açılıyor. Japonya modelli Ordu-Giresun Hava ...