maritbet girişmaritbet
İşte Kayaşehir’in yeni metrosu!

İşte Kayaşehir’in yeni metrosu!

Metrokent hariç 4 duraktan meydana gelecek projenin son durağı Botanik Park'ın yanı başında yer alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir'de Kayaşehir ile Metokent'i birbirine bağlayacak 5 duraklık metro için düğmeye bastı. ÇED süreci başlayan metro hattı 5,97 kilometre uzunluğa sahip olacak. 2013 yılında hizmete açılan Kirazlı-Başakşehir metro hattının devamı niteliğinde olan yeni proje, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarının değerine değer katacak.

Başakşehir-Kirazlı metrosunu kuzeye taşıyacak olan bu projenin ardından dev hat, güneye Ataköy-İkitelli metrosuyla ulaşacak. Böylece ulaşımı kolaylaştıracak büyük bir entegrasyon sağlanmış olacak.

Kamulaştırma maliyetlerini asgaride tutmak için istasyon ve durakların yeşil alanlara kaydırıldığı proje, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun Metrokent durağından başlayacak. Bu durak çevresinde ağırlık olarak konut alanları olmak üzere AVM, bankalar, restaurantlar gibi temel ihtiyaçlara cevap verecek merkezler bulunmakta.

Mevcut projedeki Kayaşehir istasyonunun, etütleri devam eden Halkalı-3. Havalimanı metro projesine entegre olması bekleniyor.

Yapımı süren Botanik Park projesiyle birlikte Park Mavera projesinin yanı başında yer alacak olan Kayaşehir istasyonu, TOKİ konutlarına da yakınlığıyla dikkat çekiyor.

Yorum

Son dönemde konut sektörünün gözdesi haline gelen Başakşehir'de birçok markalı proje yer almakta. Ayrıca TOKİ'mim bugüne kadar en fazla konut ürettiği semt olan Başakşehir'e yatırımcılarda büyük ilgi gösteriyor. Mevcut metro hatlarıyla büyük değer kazanan bölgede son yatırımla birlikte kazançlar daha da artacak. 3. Havalimanı ve 3. Köprü bağlantı yollarına yakınlığıyla da büyük bir avantaja sahip olan Başakşehir hala büyük bir potansiyeli elinde bulunduruyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir-Kayaşehir metrosu yıl sonunda açılıyor
  • 01.02.2021 11:54

Başakşehir-Kayaşehir metrosu yıl sonunda açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir metro inşaatınd ...

İşte Kayaşehir’in yeni metrosu!
  • 20.07.2015 11:47

İşte Kayaşehir’in yeni metrosu!

Metrokent hariç 4 duraktan meydana gelecek projenin son durağı Botanik Park'ın y ...