maritbet girişmaritbet
İşte İstanbul’un yapımı devam eden metro projeleri!

İşte İstanbul’un yapımı devam eden metro projeleri!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği yeni metro projelerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakenti metro şehri yapma konusunda önemli adımlar atıyor. Ulaşım projelerinin peşi sıra hayata geçirildiği İstanbul'da  raylı sistem hattı 2019 yılı sonrasında 1.000 kilometreyi aşacak.

Özellikle İstanbul'un yeni gelişen bölgelerinde hayata geçirilecek olan metro hatlarıyla birlikte şehrin tüm bölgeleri birbirine bağlanmış olacak. Emlak ve gayrimenkul piyasasındaki fiyat artışlarının büyük bölümü ulaşım yatırımları sebebiyle olduğu için, 2019 ve sonrasında rakamların artışı devam edecek gibi gözüküyor. Bu kapsamda Avrupa Yakası'nda Ispartakule, Bahçekent, Başakşehir gibi hızlı gelişim gösteren bölgeler, Anadolu Yakası'nda ise Pendik, Tuzla, Kartal bölgesinde emlak rakamlarının artışı sürecek.

Mevcut plana göre bu yıl sonunda raylı sistem uzunluğu 145 kilometre olacak. Bu rakam 2019'a kadar 482 kilometreyi aşacak.  Peki şu anda İstanbul'da hangi bölgelerde raylı sistem inşası devam ediyor? İşte yanıtı..

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu

uskudar-umraniye-cekmekoy-metrosu-guzergah-duraklari

20 kilometre uzunluğundaki dev hatla birlikte, Anadolu Yakası'nda deyim yerindeyse yer yerinden oynayacak. Üsküdar'dan başlayıp Çekmeköy'e kadar uzanacak olan metroyla 4 ilçe birbirine bağlanacak. Toplamda 16 istasyonun yer aldığı metro, geçtiği semtlere değer katacak. Kentsel dönüşüm sürecinin kısa süre içerisinde başlayacağı Üsküdar, metroyla birlikte büyük değer kazanmış olacak.

Kartal-Kaynarca Metrosu

kartal-kaynarca-metrosu-duraklari-guzergahi

Toplamda 4 duraktan oluşacak olan Kartal-Kaynarca metrosu aslında iki komşu ilçeyi birbirine bağlayacak. Uzunluğu 4,5 kilometre olacak olan proje sayesinde özellikle Kaynarca bölgesinde yaşayanlar, Kartal-Kadıköy metro aktarmasıyla ulaşım anlamında büyük bir rahatlığa kavuşmuş olacak.

Halkalı-Gebze Marmaray Yüzeysel Metro Hattı

marmaray-guzergahi-duraklari

Eski banliyö hattı olarak bilinen dev proje, İstanbul'da raylı sistem anlamında bir milat olarak kabul edilebilir. Asrın projesi olarak lanse edilen ve şu anda Kazlıçeşme ile Ayrılık Çeşmesi arasında İstanbul'u, denizin altından bağlayan Marmaray'ın toplam uzunluğu 63,5 kilometre olacak. Küçükçekmece, Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Üsküdar, Kadıköy, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla olmak üzere 10 ilçeyi birbirine bağlayacak olan projede 35 durak yer alıyor. Yapımına tüm hızıyla devam edilen Marmaray'ın son durağı Kocaeli'ne bağlı Gebze olacak.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu

kabatas-mecidiyekoy-metrosu-duraklari

Bu metronun Kabataş-Mecidiyeköy arasındaki bölümü 4 durakta 7 kilometre uzunluktan meydana geliyor. Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli ilçelerini birbirine bağlayacak olan hattın en önemli bölümü, Mahmutbey'den gelecek hat ile entegre olması. Esenyurt'tan yola çıkacak olan metro Esenkent ve Ispartakule Bizim Evler'den geçip Mahmutbey'e ulaşacak. Yolcular, buradan Mahmutbey, Mecidiyeköy, Kabataş hattına geçiş yapabilecek.

Bakırköy İDO-Bağcılar Kirazlı Metrosu

bakirkoy-kirazli-metrosu-nerelerden-gececek

9 istasyondan meydana gelecek olan Bakırköy-Bağcılar metrosunda toplam uzunluk 9 kilometre olacak. Bakırköy, Bahçelievler, Güngören ve Bağcılar'ı birbirine bağlayacak olan hat ile Bakırköy'e ulaşım kolaylaşmış olacak. Anadolu Yakası'ne geçişlerde kullanılan Bakırköy İDO'nun bu hatla birlikte daha fazla yolcuya hizmet vermesi bekleniyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı-Kaynarca Metrosu

sabiha-gokcen-havalimani-kaynarca-metrosu-duraklari

5 durak şeklinde hayata geçirilmekte olan Sabiha Gökçen Havalimanı-Kaynarca metrosunda toplam uzunluk 7,4 kilometre olacak. Yeni pist yapımının devam ettiği havalimanını, metro hattıyla birlikte kullanacak yolcu sayısı yükselecek. Ayrıca Kadıköy'den metroya binen bir yolcu son durak olan Kartal'da inip Kaynarca metrosuna, oradan da Sabiha Gökçen Havalimanı'na kolayca ulaşmış olacak.

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metrosu

atakoy-ikitelli-metrosu-duraklari-guzergahi

Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Başakşehir ve Bağcılar'ı birbirine bağlayacak olan 13 kilometrelik metro, 12 istasyondan meydana gelecek. Ataköy'deki durağın A Plus AVM çevresinde olması beklenen proje, özellikle Kuyumcukent ve MASKO'ya ulaşımı büyük ölçüde rahatlatmış olacak.

Dudullu-Bostancı Metrosu

bostanci-umraniye-dudullu-metrosu-duraklari

Anadolu Yakası'nın en önemli metro çalışmalarından birisi olan Dudullu-Bostancı metrosu toplam 14,27 kilometre olacak. 13 istasyondan meydana gelecek olan proje Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy'ü birbirine bağlayacak. Bostancı İDO'dan yola çıkacak olan metro, Yukarı Dudullu'yu geçip Depo durağında yolcuğunu tamamlayacak.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'a iki raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz"
  • 01.03.2021 12:40

"İstanbul'a iki raylı sistem hattı daha kazandırıyoruz"

Bakan Karaismailoğlu, ''İstanbul'a (Altunizade-Çamlıca ve Kazlıçeşme-Sirkeci hat ...

İstanbul'da 5 yeni metro hattı için çalışmalar başlıyor!
  • 21.04.2017 08:55

İstanbul'da 5 yeni metro hattı için çalışmalar başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için 5 yeni me ...

İşte İstanbul’un yapımı devam eden metro projeleri!
  • 24.10.2016 14:36

İşte İstanbul’un yapımı devam eden metro projeleri!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği yeni metro projelerinde çalı ...

İşte İstanbul ilçelerinin metro haritası!
  • 08.08.2016 15:41

İşte İstanbul ilçelerinin metro haritası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı sonrasında raylı hat uzunluğunu 1000 k ...

İstanbul'da metro projeleriyle ulaşım kaç dakikaya inecek
  • 27.02.2014 12:15

İstanbul'da metro projeleriyle ulaşım kaç dakikaya inecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro projeleriyle demiryolu uzunluğu 776 kil ...

İstanbul yeni metro projeleriyle ray kent olacak!
  • 27.09.2013 09:47

İstanbul yeni metro projeleriyle ray kent olacak!

İstanbul birçok yeni metro projesine ev sahipliği yapacak ...