maritbet girişmaritbet
İstanbul'un yanıbaşındaki doğa harikası!

İstanbul'un yanıbaşındaki doğa harikası!

Yalova Teşvikiye'deki Çifte Şelale, doğa severlerin gözdesi haline geldi.

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi'ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu. 

Çifte Şelale, son yıllarda Türkiye'nin nüfusu en yoğun ve en hareketli şehri İstanbul'dan hafta sonları uzaklaşarak stres atmak isteyenlerin yeni gözdesi. 

Yeşil-Mavi Yol güzergahında bulunan ve Yalova'ya 29 kilometre mesafedeki Yalova Kent Ormanı içinden geçilerek ulaşılan Çifte Şelale, doğanın eşsiz güzelliklerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.  

Çifte Şelale'ye, Kent Ormanı'ndan  2 kilometre patika yürüyüş yolu kullanılarak, asma köprü ve seyir teraslarından geçilerek ulaşılıyor. Şelalelerin çevresindeki yeşil alanlar, kamp kurmak ve trekking yapmak isteyenler için de uygun doğal ortama sahip. 

Etrafı ıhlamur, kestane, meşe, gürgen, kayın ve çam ağaçlarıyla bezenen Çifte Şelale'deki ortam, farklı türlerdeki kuş sesleri eşliğinde doğanın nadide güzelliklerini insanlara sunuyor. Sıcak havadan bunalan ziyaretçiler, şelalenin buz gibi soğuk suyunda yüzerek serinliyor. 

Ayrıca şelalenin çevresinde yer alan oturma ve dinlenme grupları, piknik yerleri, içme suyu, seyir terasları, mescit, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi çeşitli imkanlardan da faydalanmak mümkün. 

Çitfe Şelale'ye arkadaşları ve köpeğiyle gelen Tuğçe Torun, İstanbul'a yakın olması ve kamp yapma imkanı bulunması dolayısıyla şelaleye fırsat buldukça geldiklerini söyledi.

Torun, bölgede dar bir alanda yayla, göl ve şelale gibi bir çok doğa harikasının yan yana bulunduğu Çifte Şelale'de vakit geçirmenin, büyük şehrin stresinden insanı uzaklaştırdığını ve mutlu ettiğini dile getirdi. 

Özellikle Çifte Şelale'nin buz gibi suyunda serinlemenin ve kayalıklarda güneşlenmenin farklı bir duygu olduğunu anlatan Torun, Çifte Şelale'yi, doğa tutkunlarına ve şehir yorgunluğunu atmak isteyenlere tavsiye ettiğini anlattı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'un yanıbaşındaki doğa harikası!
  • 23.05.2015 12:20

İstanbul'un yanıbaşındaki doğa harikası!

Yalova Teşvikiye'deki Çifte Şelale, doğa severlerin gözdesi haline geldi. ...