maritbet girişmaritbet
İstanbul’un en eski binasının restorasyonu tamamlandı!

İstanbul’un en eski binasının restorasyonu tamamlandı!

Şişhane’de bulunan İstanbul’un ilk belediye binasının restorasyonu bitti.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde 2'nci bölge belediye başkanları Beyoğlu'nda bir araya geldi. Bölgedeki gelişmeler hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantı sonrası başkanlar, İstiklal Caddesi başta olmak üzere Beyoğlu'nun tarihi mekanlarını gezdi.

BEYOĞLU'NDA GERÇEKLEŞTİ

İstanbul 2'nci bölgede bulunan AK Partili belediye başkanları arasında yapılan toplantı bu ay Beyoğlu'nda gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde restorasyonu tamamlanan Şişhane'deki belediye binasında düzenlenen toplantıya Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve başkan yardımcıları katıldı. Konuklarını kapıda karşılayan Demircan, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Toplantıda belediye başkanları 2'nci bölgede yaşadıkları gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Beyoğlu'nun maketi üzerinden belediye başkanlarına ilçe hakkında bilgiler veren Başkan Demircan, belediye başkanlarına ilçelerinin maketini çıkartmaları konusunda öneride bulundu.

HER ŞEY İSTANBUL İÇİN

Toplantı hakkında düşüncelerini dile getiren Başkan Demircan, “Aylık belediye gündeminde ne var ne yok onları konuşuyoruz. Nihayetinde hepimiz aynı işi yaptığımız için birbirimizle bölüşeceğimiz örneklerimiz, sorunlarımız ve çözümlerimiz oluyor. Bu toplantılar çokta faydalı oluyor. Bu ay sıra bizdeydi. Başkanlarımız geldi. Binamızı da çok beğendiler. Bunun ayrı bir sinerjisi oluyor. Yaptığımız her şey milletimiz için, her şey İstanbul için” şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası Başkan Demircan, belediye başkanlarına restorasyonu tamamlanan İstanbul'un ilk belediye binasını gezdirdi. Belediye binasının restorasyonunu çok beğendiğini söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Çok güzel restore edilmiş. Eski bir yapı çok kullanışlı bir hale gelmiş. Böyle güzel bir eseri yeniden hayata kazandırma yetkisini belediye başkanımıza veren Beyoğlu halkını da kutluyor, belediye başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

BİNA MUHTEŞEM OLMUŞ

“Bu ay İstanbul'umuzun bir kültür merkezi olan, tarihi dokusu olan, medeniyetimizin hayat bulduğu en güzel ilçelerinden bir tanesi olan Beyoğlu'nu ziyaret ettik” diyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise, “Beyoğlu ilçesinin çok kıymetli kadim dostum, Ahmet Misbah Demircan'ı tebrik ediyorum. Tarihi Sultan Abdulhamit Han tarafından yapılmış olan bu bina muhteşem olmuş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da buraya gelip bu güzel binanın açılışını yapacak, inşallah bizler de katılacağız” diye konuştu.

Toplantı sonrası belediye başkanları, Başkan Demircan'la birlikte bölge gezisine çıktı. İstiklal Caddesi'nde yeni açılan Raouna 1906'da kahve molası veren başkanlar, Galata Mevlevihanesi ve müzeyi ziyaret ederek, Türkiye'de bir tek Beyoğlu Belediyesi'nin uyguladığı baskı beton yol ve kaldırım çalışmalarını incelediler.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul’un en eski binasının restorasyonu tamamlandı!
  • 20.04.2015 14:18

İstanbul’un en eski binasının restorasyonu tamamlandı!

Şişhane’de bulunan İstanbul’un ilk belediye binasının restorasyonu bitti. ...