maritbet girişmaritbet
İstanbul'u anlatan dijital maket geliyor!

İstanbul'u anlatan dijital maket geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için dijital maket hazırladıklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, megakent için yeni bir dijital maket hazırlığı içerisinde olduklarını açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nin ev sahipliğinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de gerçekleştirilen ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile Türkiye'nin önde gelen inşaat sektörünün yetkilileri ve işadamları katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu KİPTAŞ'ında ödül aldığı gecede konuşan Başkan Kadir Topbaş, İnsanların en önemli ihtiyaçlarından birinin de barınma ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Günümüz dünyasında insanların en yoğun olarak şehirlerde yaşadığını ifade eden Başkan Topbaş, şehirlerin doğru ellerde idare edilmesinin yaşam kalitesini arttıracağını söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Şehirlerde canlı organizma gibidir. Şehirlerin de bir takım organları vardır. Şehirler eğer doğru beslenmemişse o şehirler mutsuz ve gelişmemiş şehirler haline gelir. Günümüz dünyasında da hızla bir şehirleşme dönemi yaşanmaktadır. Şehirler medeniyet alanlarıdır. Şehirler bir bakıma da toplumların birer yansımasıdır. Toplumların hassasiyetlerini ve kültürlerini o şehirlerdeki yapılarda görmek mümkündür. Yani bir bakıma şehirler aslında üzerinde barındırdığı kültürlerin birer kimlik kartıdır. İnsanların davranış şekilleri de yaşadıkları alanlarla etkileşerek gelişir. İnsan karakterinin yüzde 20'sini genlerinden alıyorsa geriye kalan yüzde 80'nini de yaşadığı çevreden almaktadır. Bundan dolayıdır ki bir insanın karakterinin gelişmesinde ve değişmesinde yaşadığı şehrin yaşadığı çevrenin etkisi büyüktür.”

Yaşadığımız yüz yılın şehirler yarışına sahne olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, bunun biraz daha ileri giderek Odak Şehir olma yarışına döndüğünü söyledi. Şehir yöneticilerinin bir CEO gibi hareket etmesinin önemine değinen Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz yerel yöneticiler sorumlu olduğumuz şehri dünyanın odak şehri olması için çalışıyoruz. Diyoruz ki bir farklılığımız olsun. İnsanlar bu şehirde yaşamak istesin. Şehirde yaşarken de bundan gurur duysun. İşte bunun içinde yerel yöneticiler bir şirket yönetir gibi CEO olmak zorundadır. Kent ekonomisi başta olmak üzere şehri nasıl geliştiririm, nasıl daha iyisi yaparımı düşünmek zorundadır.”

Türkiye'nin çok ciddi bir şekilde Kentsel Dönüşüme ihtiyacı olduğunu ve merkezi hükümetin bununla ilgili olarak çalışmaları yürüttüğüne vurdu yapan Başkan Topbaş, “Geçmişteki yaşam alanları artık günümüzün yaşam koşullarına cevap vermiyor. Bunun için çalışma yapmak ve düzenlemelere gitmek zorundayız. Bunu yaparken de teknolojinin verdiği imkanları kullanmak zorundayız” diye konuştu.

Krizi atlatmada inşaat sektörünün gücü

Türkiye'deki inşaat sektörünün dünya ile yarışır hale geldiğini ve hatta Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmanın tercih sebebi olduğunu kaydeden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın  küresel çaptaki ekonomik kriz için, “Bizi teğet geçiyor” dediğinde bizi teğet geçmesinde inşaat sektörümüzün gelişmiş olmasının payı büyüktü .Bizim inşaat sektörümüz gerçekten başarılı. Hem uygulamada hem mimari tasarımlarımızla da dünyayla rekabet edecek bir güce geldi. Hatta tercih edilir bir hale geldi. Bu gelişim hem birçok sektörü devreye soktuğu gibi hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır.”

İstanbul'a dijital maket

Tarihi Yarımada'nın siluetini etkileyebilecek, bakı alanlarını dikkate alan  ve bir çok ilçeyi de ilgilendiren bir çalışma yaparak İBB Meclisi'nden geçirdiklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Bu çalışmayla birlikte binaların estetik sınırlarını belirledik. Bir de dijital bir maket yaptırmaktayız. Bu maket yardımıyla yapılacak binanın nasıl görüneceğini önceden tespit edebileceğiz. Bu yapılacak binanın yıllarca orada kalacağını düşünerek ve geleceğe atılmış bir imza olacağını düşünerek gerekli hassasiyetleri göstermek zorundayız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türk gayrimenkul ve inşaat sektöründe en iyilerin belirlendiği ‘Sign of the City Awards' ödülleri sahiplerine dağıtıldı. Gecede ödül alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu KİPTAŞ'ta ödül aldı. Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ödülünü Başkan Kadir Topbaş'ın elinden aldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'u anlatan dijital maket geliyor!
  • 10.11.2016 17:13

İstanbul'u anlatan dijital maket geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için dijital maket h ...