maritbet girişmaritbet
İstanbulkart ayağınıza geldi, Esenler’de hizmet başladı

İstanbulkart ayağınıza geldi, Esenler’de hizmet başladı

İstanbul’un ilk İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi, düzenlenen bir törenle Esenler'de hizmete girdi

İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi, Esenler Dörtyol Meydanı'nda 1 hafta boyunca açık kalacak.

İstanbul'un ilk İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi, düzenlenen bir törenle Esenler'de hizmete girdi. Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi Tanıtım Töreni'ne Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kart sizin ayağınıza gelecek

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul'un sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli hizmet alan ilçelerinden birisi hâline geldiğini belirterek, "Bu hizmetlerden bir tanesi de İstanbulkart'ın bugün İstanbul'da engellilere, yaşlılara, dezavantajlı gruplara rahatlıkla ulaşabilecekleri güzel bir hizmeti Esenler'de başlatıyoruz" diye konuştu. "İstanbulkart, ulaşımda bir entegrasyonu temsil ediyor" diyen Göksu, "Bundan sonra kart sizin ayağınıza gelecek. Zaten hizmette de en önemli şey, ulaşabilirliktir. İstanbul, dünyanın en öncü şehirlerinden bir tanesi. İstanbul'a yakışan da, en önemli hizmetler ve projeler üretmektir" şeklinde konuştu.

İETT karşılıksız bırakmadı

Esenler'in kadirşinas insanlarla dolu olduğunu söyleyen Göksu, "Kendisine hizmet getirene dua etmeyi bilen bir Esenlerimiz var. Biz, bize hizmet getirene teşekkür ve dua ederken hizmetin karşılığında hizmeti karşılıksız bırakmayan halkın olduğu bu Esenler'e Büyükşehir Belediyemiz de, İETT'miz de gereğini yaparak hizmetlerin başlangıç noktası olarak burayı seçtiler" dedi.

En çok değer veren esenler

İstanbulkart tanıtım hizmetine neden Esenler'den başladıklarını açıklayan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, "Başkanımızın da dediği gibi Büyükşehir'in hizmetlerine en çok değer veren Esenler olduğu için ilk önce buradan başladık tanıtımımıza" dedi. Kahveci, konuşmasına şöyle devam etti:
"Mobil İstanbulkart Başvuru Merkezimiz'in dizaynı, imalatı kendi mühendislerimizin eseri olarak imâl edildi, onaylandı. Bunun sayesinde artık belli merkezlere gitmeden, bu otobüs mvasıtasıyla İstanbulkartımızı isteyen vatandaşlarımız alabilecek." 

Mobil aracı gezdiler

Konuşmaların ardından İstanbul'un ilk İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi'nin tanıtımına geçildi ve merkezin kurdelesi, 'Hayırlı Olsun' temennileriyle kesildi. İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya bir İstanybulkart takdim etti. Ardından ikili, İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi'ni gezdi. Vatandaşlar da, görevliler aracılığıyla kendilerine İstanbulkart ve indirimli kartlarını çıkardılar. 

Fiyatlar şöyle

İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi, Esenler Dörtyol Meydanı'nda 1 hafta boyunca açık kalacak. İstanbulkart almak isteyen vatandaşlar 6 lira, indirimli kart almak isteyenler ise 10 lira ücret ödüyor. Mobil Başvuru Merkezi sayesinde yolcular, İstanbulkart Başvuru Merkezlerine gitmeden İstanbulkart'ı temin edebilecek.  Yolcularına 4 gişe ile hizmet veren İstanbulkart Mobil Başvuru Merkezi'nin hizmet verdiği noktaları, yolcular İETT'nin web sitesinden takip edebilecek. Yolcular sadece kartlarını temin etmekle kalmayıp, kayıp İstanbulkartlarında yer alan kontörleri de yeni alacakları İstanbulkartlarına aktarabiliyorlar. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbulkart'a yapılan zam bedelleri yüzde 100'e ulaştı!
  • 18.07.2022 15:44

İstanbulkart'a yapılan zam bedelleri yüzde 100'e ulaştı!

Kentteki otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kulla ...

İstanbulkart temininde zorluk yaşanıyor
  • 30.09.2021 11:19

İstanbulkart temininde zorluk yaşanıyor

İstanbul'da vatandaşlar, kent içi toplu ulaşımda kullanılan İstanbulkart'ın teda ...

İstanbulkart merkezleri ile duraklarda "HES kodu" yoğunluğu
  • 20.01.2021 16:20

İstanbulkart merkezleri ile duraklarda "HES kodu" yoğunluğu

İstanbulkart ile HES kodunu eşleştirmeyen vatandaşlar nedeniyle İstanbulkart mer ...

İstanbulkart'ta HES kodu zorunluluğu başladı
  • 15.01.2021 09:34

İstanbulkart'ta HES kodu zorunluluğu başladı

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarındaki HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. ...

Pet şişeyi at İstanbulkart'ını doldur
  • 06.09.2018 09:20

Pet şişeyi at İstanbulkart'ını doldur

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pet şişelerin sokağa atılarak doğaya zarar verme ...