maritbet girişmaritbet
İstanbul'dan Bulgaristan sınırına bağlanacak

İstanbul'dan Bulgaristan sınırına bağlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından hayata geçirilen Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı'nın ÇED raporu açıklandı.

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne İlleri ile ilçelerini etkileyecek olan geçirilen Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı projesi 2 milyar 750 milyon liralık proje bedeli ile hayata geçiriliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi'nin koordinasyonunda ve TCDD Genel Müdürlüğü kontrollüğü altında inşa edilecek olan demiryolu hattı İstanbul İli Halkalı İstasyonu'ndan start alacak ve Edirne'nin Kapıkule İstasyonu'nda son bulacak. Yapım sürecinin 3 yıl süreceği proje, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne ili sınırları içerisinden geçecek. 

TCDD'nin öz kaynakları tarafından projelendirilen Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'na göre yaklaşık 229 km, elektrikli, çift hatlı ve 200 km/saat tasarım hızına sahip olacak. 

Ülkemizin en önemli demiryolu koridorlarından biri olan Halkalı – Kapıkule Demiryolu Projesi, ayrıca Türkiye'yi ve Asya'yı Avrupa'ya bağlayan ana demiryolu güzergâhına olması özelliği ile de dikkat çekiyor. Projenin ekonomik ömrünün ise 30 yıl olacağı öngörülüyor. 

İSTANBUL İLE EDİRNE BAĞLANIYOR

Halkalı – Kapıkule Demiryolu Hattı ile İstanbul ve Edirne illeri birbirine hızlı tren hattı ile bağlanacak ve ulaşım açısından büyük kolaylık sağlanacak. Ayrıca Marmaray ve doğuda planlanan diğer hızlı tren hatları ile entegrasyon gerçekleştirilecek.

Bölgede planlanan diğer projelerin de tamamlanmasıyla İç AnadoluBölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri arasında güçlü bir ulaşım ağı meydana gelecek.

İstanbul, Halkalı istasyonundan başlayacak olan demiryolu hattı Edirne'nin Kapıkule İstasyonu'nda sona erecek. Proje kapsamında 11 adet istasyon bulunacak. En uzun hat 73 km ile İstanbul'dan geçecek. 

DEMİRYOLU GÜZERGAHINA AİT İSTASYON VE MESAFE BİLGİLERİ: 

Emine Pile/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halkalı-Kapıkule Demiryolu ile İstanbul-Edirne arası kısalıyor
  • 18.03.2017 14:38

Halkalı-Kapıkule Demiryolu ile İstanbul-Edirne arası kısalıyor

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı projesi için 4 Nisan 2017 günü İnceleme-Değerle ...

İstanbul'dan Bulgaristan sınırına bağlanacak
  • 18.08.2016 09:10

İstanbul'dan Bulgaristan sınırına bağlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından hayata ...